U Novom Pazaru 20 pacijenata sa teškom upalom pluća

Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Novom Pazaru već je puno i od danas će srednje teški pacijenti biti zbrinuti na Odeljenju pulmologije, kaže direktor Opšte bolnce u Novom Pazaru Meho Mahmutović.

thumbs b c f7d8b46f5165fb0d8eb1d39d72809f2f

On je naveo da je na Infektivnom odeljenju 20 pacijenata sa teškom upalom pluća, da je u Kragujevcu zbrinuto deset pacijenat iz Novog Pazara sa teškom upalom pluća, tri su na respiratoru i dvoje je umrlo.

Mahmutović je za TV Pink naglasio da u privremenoj bolnici u Medicinskoj školi ima 150 mesta, a da je u kovid bolnci ima sto mesta i da su za to opredeljeni Infektivno odeljenje, pulmologija, i očno odeljenje.

 

"Infektivno odeljenje je već puno, od danas počinjemo da punimo odeljenje pulmologije sa srednje teškim pacijentima", rekao je Mahmutović i dodao da se u Novom Pazaru sada situacija menja, jer građani vide da se od kovid -19 umire, da bolest može da prati teška upala pluća.

On je naveo da zdravstveni radnici u Opštoj bolnici imaju dovoljno zaštitne opreme, da su isporuke redovne.

Obavljena je kako kaže i kompletna dezinfekcija Opšte bolnice, ali i doma zdravlja, geronto centra, policijske uprave.

"Mislim da je retko koji grad tako dobro dezinfikovan kao mi. Juče smo imali posetu kolega iz Batuta. Evidentno je da većina građana sada poštuje mere", naveo je on. (Tanjug)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click