Evo koliko novca šalje Vlada Kantona Sarajevo Novom Pazaru u borbi s koronavirusom

Izdvojena sredstva namijenjena su za "specijalnu" bolnicu, koja se nalazi u objektu škole "Dva Heroja“, u kojoj se liječe oboljeli od koronavirusa

euri novac

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela odluku o davanju saglasnosti na Sporazum o dodjeli transfera Gradu Novi Pazar u iznosu od 50.000 KM (što je 25.504 Eura), javlja Anadolu Agency (AA).

Premijer KS-a Mario Nenadić izjavio je kako, u vremenu kada svi vode borbu sa pandemijom, izazvanom koronavirusom, smatra da je obaveza pomoći Gradu Novi Pazar koji je u Republici Srbiji prepoznat kao jedno od žarišta koronavirusa.

Također, Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je donio zaključak kojim se obavezuje Vlada Kantona Sarajevo da finansijski pomogne Grad Novi Pazar u iznosu koji se može obezbijediti preraspodjelom sredstava.

Izdvojena sredstva namijenjena su za “specijalnu” bolnicu, koja se nalazi u objektu škole “Dva Heroja“, u kojoj se liječe oboljeli od koronavirusa, te za nabavku medicinske opreme i materijala za liječenje oboljelih od koronavirusa u Novom Pazaru.

Komentari  
+15 # Safet 2020-04-17 20:43
Skromo, ali hvala u svakom slucaju.
Prijavi moderatru
+6 # Edin 2020-04-18 13:07
Svaka čast za našu braću iz Sarajeva, neka ih Allah nagradi svakim dobrom. Na muci se poznaju junaci i braća
Prijavi moderatru
+3 # Obavezno 2020-04-18 17:44
Skromno jeste, ali nije ni sarajevo baš najbogatiji grad. Tako da je za njihovu mogućnost opet dobro. Najljepše u ovom je da su nas se sjetili, jer znamo da nije uvijek tako bilo. Hvala braći u šeheru.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click