Murić - Čoveka za koga je rečeno da je zaražen, obilazile komšije i rođaci

Član Gradskog veća Fevzija Murić kritikovao je ponašanje pojedinaca u Novom Pazaru, koji prema njegovim rečima situaciju još uvek ne shvataju dovoljno ozbiljno, te izbegavaju samoizolaciju i propisane mere.

fevzija99

”Ono što je sada najbitnije jeste da sve mere koje smo mi doneli i preduzimali u proteklih mesec dana, a poštujući i sledeći mere i preporuke Vlade i stručnih timova, sada moramo da pojačamo. Danas smo imali banalne informacije da su čoveka za koga je rečeno da je zaražen, obilazile komšije i rođaci. Ta vrsta solidarnosti koja je nama svojstvena ovih dana mora da bude po strani, to mora da se prekine” izričit je Murić.

On je kazao da su epidemiolozi, lekari i svi nadležni u Novom Pazaru maksimalno angažovani proteklih mesec dana, te da su spremni da reaguju kako ne bi došlo do masovnog širenja zaraze.

On je objasnio da su poslati i novi uzorci, reč je o kontaktima obolelih kako bi se ispitale sve osobe, te dodao da je na lekarima veliki posao i velika odgovornost, čime je značaj dolaska  timova i opreme u Novi Pazar veći.

On je izrazio nadu da upotreba velikog broja respiratora neće biti potrebna, ali je naglasio da je od izuzetne važnosti da ih Novi Pazar ima, i podsetio da je obezbeđen kiseonik na odeljenjima predviđenim za lečenje zaraženih pacijenata .

Murić je naglasio da stručnjaci koji su danas došli u Novi Pazar zameraju to što ljudi ne poštuju predviđenu socijalnu distancu i kontakte.

Inficirani od osam do 80 godina

On je objasnio i da među obolelima ima pacijenata starosne dobi od osam do 80 godina, i to oba pola, objašnjavajući da nema pošteđenih.

Na građane koji primete da pojedinci krše propisane mere, naročito mere samoizolacije, apelovao je da ih prijave policiji.

(rtv)

Komentari  
+48 # Emina1 2020-04-04 21:09
Ma nego šta, daj da ga obidjemo, sramota da ne odemo, zamerit će nam :D
Prijavi moderatru
+36 # Face 2020-04-04 21:10
Razboleo se čuvek od korone, a da ga ne posetimo, da se izgrlimo i izljubimo ...ojjj životeee
Prijavi moderatru
-28 # Safet 2020-04-04 21:13
Gradonacelnice rijecit si ko Sulejman Ugljanin. tuc-muc.
Prijavi moderatru
+21 # Mars 2020-04-05 00:20
Primitivizam i zatucanost je glavna odlika ovog naroda
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click