Vlada propisala 4m2 za svako lice u ugostiteljskom objektu, a inspekcija će proveravati da li se u N.Pazaru to poštuje

Situacija u Novom Pazaru je pod kontrolom, nema obolelih od korona virusa, a 551 osoba je u samoizolaciji, pod nadzorom policije, saopšteno je danas nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

ugostiteljski objekti mart2020

Iz ovog Štaba apeluje na građane da sve dosadašnje navike ostave po strani i da što manje izlaze iz svojih domova, te da se ne grupišu na javnim mestima.

Član Štaba i gradski većnik zadužen za zdravstvo Fevzija Murić podseća da vanredno stanje nije "godišnji odmor, koji treba provoditi napolju".

"Podsećam vas da ne rade škole, fakulteti, vrtići i da takva odluka nije doneta bez razloga. Država je odluku donela da bi ljudi ostali u svojim kućama", rekao je Murić.

Na sednici je doneta odluka o pojačanom inspekcijskom nadzoru ugostiteljskih objekata.

"Vlada je propisala četiri kvadratna metra za svako lice u ugostiteljskom objektu. Inspekcija će proveravati da li se u objektima ovaj princip poštuje, a odlučili smo da je, iz zdravstvenih razloga, upotreba nargila u lokalima i na terasama ugostiteljskih objekata najstrožije zabranjena", rekao je Murić.

On je istakao da bi naredna nedelja mogla biti presudna za razvoj situacije, a da su svi zdravstveni resursi u gradu fokusirani i spremni da reaguju.

"Za sve nas i građane je najvažnije da virus ne uđe u zdravstveni sistem. Trenutno Opšta bolnica i Dom zdravlja imaju dovoljno zaštitne opreme, maski i rukavica", rekao je Murić.

On je dodao da je na sednici posebno zatraženo da objekte u okviru zdravstvenog sistema kontroliše vojna policija.

"Odeljenja bolnice moraju biti zaštićena i to građani moraju da shvate. Pre bilo kakvog odlaska lekaru, treba se obratiti telefonom. Ako bi se, kojim slučajem, razboleo jedan zdravstveni radnik, ceo blok ide u izolaciju, a to znači da neće imati ko da nas leči", rekao je Murić.

(Radio sto plus)

Komentari  
-1 # Sojic 2020-03-20 18:59
Kirkooo! (Kvisko)Nemoj da ulazis Kirko u moju spavacu sobu,vidis Kirko koliki si zauzeces sam tri kvadrata.Viskic sa hledom ostavi na hodnik.
Panjkovic nek se javlja samo na mobilni.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click