Novi Pazar: Izgradnja automatske stanice za proveru kvaliteta vazduha

Sastanak na temu mogućnosti instaliranja automatske stanice za proveru kvaliteta vazduha na području grada, održan je u Novom Pazaru.

zagadjenje vazduha 575x386

 

Icinijativu lokalne samouprave da se merenje kvaliteta vazduha na teritoriji grada vrši svakodnevno podržalo je resorno ministarstvo posredstvom Agencije za zaštitu životne sredine. Sastanku su prisustvovali Esad Fazlić - član Gradskog veća Grada Novog Pazara, Milenko Jovanović - načelnik Odeljenja za proveru kvaliteta vazduha u okviru Agenciji za zaštitu životne sredine, predstavnici lokalnog Zavoda za javno zdravlje i zaposleni u Odeljenju za zaštitu životne sredine pri Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove Grada Novog Pazara.
Prema rečima člana Gradskog veća Esada Fazlića, neophodno je, u cilju uspešne realizacije projekta preduzeti niz mera.


„Do sada je kvalitet vazduha meren dva puta godišnje. Instaliranjem automatske stanice i svakodnevnim merenjima, nadležni će imati jasniji pregled stanja, što omogućava da se, kada je neophodno i interveniše u cilju poboljašnja kvaliteta vazduha. Sve što na ovom planu preduzimamo, dugoročno je u interesu građana Novog Pazara, zaštite njihovog zdravlja i podizanja nivoa kvaliteta života“, rekao je ovom prilikom član Gradskog veća Esad Fazlić.
Novi Pazar će, realizacijom ovog projekta, čija je vrednost 15 miliona dinara, postati deo nacionalne mreže koja broji 35 gradova i opština Srbije, a koje poseduju savremene merne stanice.

 

Komentari
+1 # Np 2019-05-14 20:50
Svaka cast i vrijeme je za ovako nesto.
Prijavi moderatru
+3 # Eko 2019-05-14 22:27
Da zahvalimo onoj Dr devojci što je sve ovo pokrenula a vi sad kradete njene ideje alah je nagradio a istina će naći svoj put
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click