Šta zagađuje reke u Novom Pazaru?

Iako je Republička direkcija Srbija Vode u saradnji sa Svetskom bankom u uređenje rečnih korita u Novom Pazaru uložila više od 28 miliona dinara, ima nesavesnih građana koji tamo i dalje bacaju smeće. Reke dodatno zagađuju i brojne fabrike i pogoni za kamenovanje teksas platna.

ghfdghjjkjhgfhjkhgjk 

Snimak bacanja smeća u reke u Novom Pazaru koji se pojavio na društvenim mrežama, uznemirio je građane i širu javnost. Takvo nedolično ponašanje je, nažalost, dugogodišnja praksa.

"Građani i komšije, svi bacaju. Trebalo bi da svi vode računa o čistoći grada, reka posebno."

"Kad bi imala neka kontrola pa da utvrdi, pa da ga rebne, dobro da ga rebne onda ne bi bacao".

Radnici komunalnog preduzeća u Novom Pazaru, kažu da ne mogu da očiste sve što nesavesni građani ostavljaju prljajući okolinu i reke. 

"Svaki nas korisnik je u obavezi da ima sopstvenu higijensko-tipsku posudu. Oni to izbegavaju. Na taj način ne moraju da postave ispred svog objekta, dobijaju dva ili po tri parking placa slobodna, a osim toga uvek im je otvoren zahtev prema nasem preduzeću da oni ne produciraju otpad i da im je mesecna rata za placanje velika i njima bude dobro", kaže Emin Omerović, direktor JK preduzeća "Čistoća" U Novom Pazaru.

U Novom Pazaru živi više od 100 hiljada stanovnika. Služba opštinske komunalne inspekcije ima samo sedam inspektora, a kazne propisane zakonom ne daju očekivane rezultate.

"U svakom slucajuprocesuiranih ima , kazne su male. One se krecu za fizicka lica od 2 i po do 5 hiljada dinara, ali koliko toliko kad nadjemo, kad pronadjemo prekrsioca procesuiramo ga, podnosimo prekrsajne prijave", kaže Muzafer Bogućanin, komunalni inspektor u Novom Pazaru.

Kroz Novi Pazar protiče pet reka od koji su najveće Raška i Jošanica

Pogledajte video:

Video iz Novog Pazara koji će vas razljutiti...

Izvor:rts

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click