Skaka: Grad Sarajevo uz Novi Pazar u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa

Skaka je istakao da se u Sarajevu i Bosni i Hercegovini s velikom pažnjom prati trenutno stanje u Novom Pazaru koji vodi tešku bitku sa pandemijom koronavirusa

thumbs b c bacb44ebe0f3a09e681de29417043063

Povodom vijesti koje stižu iz Novog Pazara u kojem vlada haotična situacija zbog velikog broja oboljelih građana i medicinskih radnika od koronavirusa, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je danas putem videolinka razgovarao sa svojim kolegom, gradonačelnikom Nihatom Biševcem, javlja Anadolu Agency (AA)

Skaka je istakao da se u Sarajevu i Bosni i Hercegovini s velikom pažnjom prati trenutno stanje u Novom Pazaru koji vodi tešku bitku sa pandemijom koronavirusa.

”Grad Sarajevo kao institucija i kao glavni grad BiH vam stoji na raspolaganju. Uz iskrenu i ljudsku podršku i vjeru da ćete uspjeti prebroditi ovu tešku krizu, Grad Sarajevo je sa svojim građanima spreman pružiti svu potrebnu pomoć“, poručio je Skaka.

Iako se Sarajevo i BiH i sami suočavaju sa problemima izazvanim COVID-19, prijatelji se ne zaboravljaju, poručeno je u saopćenju koje je uputio Grad Sarajevo.

Sarajevo i Novi Pazar, ističe Skaka, imaju posebnu vezu. Tradicionalno prijateljstvo i naklonost potvrđeno je i uspostavom partnerskih i pobratimskih odnosa dva grada.

“Ovo je zajednička borba sviju nas. Gradovi se trebaju držati skupa, solidarisati se u ovo krizno doba i međusobno sarađivati na zaštiti i dobrobiti svojih građana”, poručio je Skaka.

Smatra da saosjećanje s ljudskom patnjom, ali i naša obaveza i odgovornost za ljude u nevolji neodvojivi je dio partnerstva i savezništva.

Gradonačelnik Sarajeva izrazio je uvjerenje da će bratski narod Novog Pazara i cijele regije Sandžaka uspjeti savladati i ovu tešku situaciju i ponovo se uzdići i oporaviti, kao što je to činio mnogo puta do sada.

Komentari  
-4 # mehmed 2020-06-29 14:22
Razjedinjeni i zatucani Bosnjaci su sebi , VECA opasnost od svih opasnih virusa.

Razbijrni ste do NANO velicine .

Apeli i mudrovanja nisu lijek.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click