Milisavljević: Ne širiti dezinformacije o broju umrlih u Novom Pazaru

NOVI PAZAR: Situacija u Novom Pazaru je stabilna i apelujem na sve da ne šire dezinformacije o broju umrlih povodom eskalacije infekcije kovid19, izjavio je večeras Slobodan Milisavljević, koordinator Ministarstva zdravlja za Kovid19 pandemiju u Novom Pazaru.

slobodan milosavljavic 696x469


"Na društvenim mrežama kruže razne dezinformacije, a ja jedino mogu odgovorno da kažem kao predstavnik Ministarstva zdravlja da zvanične informacije o broju umrlih svako može da nađe na sajtu covid19.rs. Sve ostalo su dezinformacije", rekao je Milisavljević Tanjugu.

On podseća da je po nalogu ministra zdravlja došao u Novi Pazar zbog eskalacije infekcije kovid19, sa timom lekara u cilju prevazilaženja nastalog stanja.

"Zatekli smo haotično stanje i za tri dana smo uspeli u saradnji sa osobljem i rukovodstvom opšte bolnice Novi Pazar da uspostavimo sistem", kazao je Milisavljević.

Prema njegovim rečima, potpuno funkcionišu trijažna ambulanta i to 24 sata, ambulanta i odeljenje infektivne klinike zajedno sa intenzivnom negom.

"Apsolutno tvrdim da je opšta bolnica Novi Pazar spremna za predstojeće izazove u sklopu pandemije kovid19", kazao je Milisavljević.

On je još jednom apelovao na sve da se suzdrže od širenja dezinformacija koje kruže internetom o broju umrlih.

Nabavke u skladu sa pravilima Ministarstva i Batuta

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara, povodom uznemirenosti građana zbog nabavke sredstava za potrebe zdravstvenog sistema, saopštio je večeras da je nabavka u cilju predostrožnosti izvršena "u skladu sa pravilima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje ''Dr Milan Jovanović Batut'' u vezi sa sahranjivanjem umrlih lica inficiranih virusom Kovid-19".

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara navodi da je na poslednjoj sednici doneo naredbu o nabavci sredstava za potrebe zdravstvenog sistema i da je, osim brojnih dezinfekcionih sredstava - dva dezinfekciona tunela, 5.000 litara alkohola, 10 pumpi na baterije, prskalice - "izdata naredba i za nabavkom limenih sanduka i vreća za posmrtne ostatke".

"Budući da je veliki broj građana ovim povodom izrazio uznemirenost, obaveštavamo javnost da je nabavka izvršena u skladu sa pravilima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje ''Dr Milan Jovanović Batut'' u vezi sa sahranjivanjem umrlih lica inficiranih virusom Kovid-19.

U pitanju je jasno definisana i redovna procedura u slučaju bilo kakve epidemije, i u skladu je sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti", navedeno je u saopštenju.

Gradski štab za vanredne situacije saopštava da je ovu nabavku izvršio "u cilju predostrožnosti i imajući u vidu povećan broj zaraženih, kako bi se zaštitilo stanovništvo, a u skladu sa zakonom koji obavezuje da potencijalni preminuli ni na koji način nisu izvor zaraze".

Novopazarski Gradski štab za vanredne situacije navodi da će izveštavati redovno o svim merama i zaključcima koje donosi u cilju zaštite stanovništva i suzbijanja epidemije.

(Tanjug)

Komentari  
+9 # Damir 2020-06-28 23:44
Ma daj molim te.... U limene sanduke i plastične vreće ćemo pakovati „samo“ zrtve korona virusa i tu stvarno nema mjesta za paniku. Teško nama ko će da nas spašava.
Prijavi moderatru
+9 # mehmed 2020-06-29 00:51
Sve mi ovo lici na rasimovu fabriku lisicijih jezika.

Narode..trabat ce vam mnogo , mnogo .. tih limenih sanduka...
to vam je vucko prije tri mjesca obecao a rasim u djelo sproveo .
Prijavi moderatru
-1 # Sejo 2020-06-29 09:14
Ne širiti dezinformacije, dobro je rekao. Umesto 100 vi sirite da je samo 25.
Dezinformacije su netačne stvari pa bilo umanjenje ili uvećanje. Tačno je čovek rekao, ne širiti dezinformacije.
Prijavi moderatru
-1 # mehmed 2020-06-29 11:39
Vi , Milosavljevicu, govororite po nalogu vaseg sefa , a neki komentatori nevide dalje od svojih uhljebljenickih usta .

U svakom slucaju , ..ovi gore navedeni su tragicno smjesni .
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click