Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara

Gradski štab za vanredne situacije doneo je na poslednjoj sednici naredbu o nabavci sredstava za potrebe zdravstvenog sistema.

20200627 2 43171055 56259994

Osim brojnih dezinfekcionih sredstava (dva dezinfekciona tunela, 5000 litara alkohola, 10 pumpi na baterije, prskalice) izdata je naredba i za nabavkom limenih sanduka i vreća za posmrtne ostatke.

Budući da je veliki broj građana ovim pobodom izrazio uznemirenost, obaveštavamo javnost da je nabavka izvršena u skladu sa pravilima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" u vazi sa sahranjivanjem umrlih lica inficiranih virusom Covid -19.

U pitanju je jasno definisana i redovna procedura u slučaju bilo kakve epidemije, i u skladu je sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Gradski štab za vanredne situacije ovu nabavku je izvršio u cilju predostrožnosti i imajući u vidu povećan broj zaraženih, kako bi se zaštitilo stanovništvo, a u skladu sa zakonom koji obavezuje da potencijalni preminuli ni na koji način nisu izvor zaraze.

Gradski štab za vanredne situacije izveštavaće redovno o svim merama i zaključcima koje donosi u cilju zaštite stanovništva i suzbijanja epidemije.

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click