Novi Pazar / Opšta bolnica ima svu potrebnu opremu, ali da nema dovoljno stručnog kadra

Regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za covid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević, koji je u Novi Pazar došao kao ispomoć lekarima Opšte bolnice, izjavio je danas za A1 da Opšta bolnica u Novom Pazaru ima svu potrebnu opremu za lečenje pacijenata,  ali da nema dovoljno stručnog kadra, jer je određen broj medicinskih radnika zaražen virusom.

bolnica

On dodaje, da svakodnevno je javlja veliki broj pacijenata.

“Ogroman je priliv pacijenata u kratkom vremenskom intervalu. Pacijenti se javljaju u podmaklaj fazi bolesti, nakon pet ili deset dana izolacije. Dolaze sa teškom kliničkom slikom, tako da smo mi tu pomogli oko organizacije.  Samo u toku jučerašnjeg dana u Covid ambulanti pregledano je preko 150 pacijenata, a 38 je hospitalizovano, što je za Klinički centar velika cifra, a ne za Opštu bolnicu. Mi lekari dajemo sve od sebe da se situacija u Novom Pazaru stabilizuje  i treba nam razumevanja građana. Kapacitet su gotovo popunjeni. , rekao je za A1 Milisavljević.

Upitan da odgovori na pitanje „Zašto su postavljeni vojni šatori ispred opšte bolnice? „  , Milisavljević odgovara:

” Šatori su postavljeni za  pacijente odnosno osoblje za pravilnu dezinfekciju, oblačenje i svlačenje opreme, kao što je propisano epidemiloškim pravilima, kako bi smanjili mogućnost zaraze istih. ” , rekao je Milisavljević.

O broju preminulih nas je upitio na Ministarstvo zdravlja. (a1)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click