Doktor Emro Bihorac demantovao navode Ramiza Pljakića

Nakon emitovanja ispovijesti Ramiza Pljakića, oca preminulog Nedžada Pljakića koji je tokom svoje ispovijesti iznio svoje stavove o oklnostima vezano za smrt njegovog sina Nedžada, našoj redakciji se obratio dr Emro Bihorac, subspecijalista pulmologije, lekar odeljenja za plućne bolesti novopazarske Opšte bolnice.

emro bihorac 735x400

Smatrajući da se njegovo ime u pomenutoj ispovijesti pominje u pogrešnom kontekstu, dr Bihorac je dao kratku izvjavu za portal A1 putem telefona.

Kako je naša zakonska obaveza da svima koji za to imaju osnov, obezbijedimo prostor za demanti određenih navoda, to smo ovom prilikom i učinili. Kako je pravilo da se u istom formatu iznose demanti u odnosu na primarnu infomaciju mi smo doktoru Bihorcu ponudili da se putem video linka obrati javnosti i izrekne demanti, međutim on je zbog mnogobrojnih obaveza to ipak odlučio da uradi putem usmenog obraćanja redakciji portala A1.

Uz odobrenje dr Bihorca, demanti objavljujemo u cijelosti. U daljem tekstu iznosimo pisanu verziju razgovora sa doktor Bihorcem.

“Poštujući bol porodice Pljakić, ja, doktor Emro Bihorac sam tog dana obavljajući dužnost na Grudnom odeljenju u Novom Pazaru, zakljucio da je Nedžad Pljakić u lošem stanju. Ja ne vodim ležeće pacijente, ali mi je bila radna subota i u sklopu vizite, moja obaveza je da ih obidjem, pregledam, vidim gdje mogu da pomognem ili intervenišem.

Njegovo stanje je bilo lose, pa sam u dogovoru sa načelnicom i intenzivistom-anesteziologom došao do zaključka da njemu treba transport. Rekli su mi da je teško organizovati transport, zato što smo mnogo pacijenata poslali za Kragujevac!

Međutim ja sam vrlo brzo dobio dežurnog infektologa u Kragujevcu, koji je i direktor te klinike, Prof dr Ivanović. Ona mi je rekla „ Kolega nema nikakvih problema,ako je njegovo stanje kako ste opisali, da ja njega primim u pratnji anesteziologa“. Vrlo brzo sam organizovao da se spremi otpusna lista, da se sve spremi za transport. To je trajalo nekih dva sata. Anesteziolog, doktor koji je zadužen za transporte i načelnica su bili u toku, sve je to pripremljeno i on je spušten kolima da se odveze do hirurgije gde intenzivisti i anesteziolozi rade. Tu prestaje moja obaveza i mogucnost praćenje pacijenta, ja sam ostao da radim oko drugih pacijenata na grudnom odeljenju. Meni je iskreno žao zbog gubitka porodice Pljakić, ali radi javnosti i istine smatrao sam da je ispravno da objasnim svoju ulogu u cijelom ovom dogadjaju.“ rekao je u telefonskom razgovoru za A1 doktor Emro Bihorac. (a1)

Komentari  
+36 # Sejo 2020-06-28 00:21
Pitao je sestricu kako mu je sin. Rekla je da je dobro da je super, evo sad je baš ulazila kod njega. Ramiz ga nazvao(sina) on rekao da ceo dan niko nije ni provireo. Zašto lažu???? Ja više verujem Ramizu.
Ovde se samo prebacuje odgovornost sa jednog na drugo. A narod je stoka video sam to prvo za onih 100 eura čekanje svidja, a kasnije na mitinzima.
Prijavi moderatru
+21 # Mars 2020-06-28 01:07
Ovi koji rade po cijeli dan da vas spase oni su krivi..preko 20 doktora i preko 40 sestara su se zarazili od vas ignoranata i pametnjakovica, obijate ko gluhe kucke i sprdate se ovom bolescu a sad vam doktori krivi za vas debilske postupke.
Slusajte naredjenja i sjedite u kuci, inace vam niko pomoci nemoze.
Prijavi moderatru
+7 # Safet 2020-06-28 12:38
Ovde je realno neko cekao pare od doktora. Danas ako nekome ne tutnes makar 100-200€ nece da te pogleda. Korupcija u zdravstvu je kod nas postala svakodnevnica. Ne postoji drugo objasnjenje zasto ranije nisu poslali pacijaneta za Kragujevac.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click