NAROD SE ZANEO: Raste broj zaraženih koronom u Novom Pazaru! Ovo je razlog

U poslednjih deset dana povećan je broj novozaraženih virusom korona u Novom Pazaru, a kako objašnjava direktor ZZJZ u Novom Pazaru dr Šefadil Spahić, to je posledica velikog broja asimptomatskih slučajeva koji su tokom raznih proslava dolazili u veliki broj kontakata.

1921555 novi pazar foto aleksandar jovanovic maj 2016 5 ls

Foto:Aleksandar Jovanovic

Spahić za Tanjug kaže da su, posle stabilnog perioda, pa čak i perioda kada za tri dana nije bio registrovan nijedan novi slučaj, građani počeli da zaboravljaju da virus postoji i počeli su da se pojavljuju sporadični slučajevi.

"U tom stabilnom periodu, brzo smo se zaboravili, zaboravili smo da postoji virus i napravili smo mnogo kontakata. Ovde su kontakti srdačni, sa rukovanjem, grljenjem, bilo je dosta svadbi, suneta, porodična slavlja, bio je i Bajram i napravili smo mnogo kontakata", kaže Spahić.

Dodaje da je u tom periodu 60, 70 odsto zaraženih bilo bez ikakvih simptoma i kao takvi, uz kontakte koje su napravili, doveli su do povećanja broja zaraženih.

Ono što je važno, kako kaže Spahić, jeste da se situacija drži pod kontrolom jer su, prema njegovim rečima, trenutno svi kontakti pod epidemiološkim nadzorom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Komentari  
+25 # Djore 2020-06-25 19:24
Zneli se politicari pa organizovali javna mahnitanja, pusti ti Bajram....Bajram je bio davno
Prijavi moderatru
+8 # Suad 2020-06-25 22:11
Reci istinu, prodji se bajrama i proslava. Ne smije da kazi pravi razlog a to je divljanje politickih kandidata sa pristalicama po celom Sandzaku. Masovni mitinzi i izborna kampanja bez ikakve kontrole su razlog Dr Spahicu. Stegni m... pa reci istinu. Zato je i najodgovorniji covek za bezbednost gradjana, gradonacelnik Nihat i sam platio ceh za javasluk, neodgovornost i nemarnost. Ovo je samo zatisje pred buru dragi gradjani. Trazili ste, izabrali ste ih pa gledajte svu trojicu sa najboljiim gradonacelnikom. Najgore je kad si glup, a vecina jeste.
Prijavi moderatru
+8 # Sejo 2020-06-26 09:43
Prvo Bajram
Drugo onih 100 eura red u banci
Treće svadbe, veselja, kafići
Četvrto i najviše su izbori

SVE SE TO NABRALO I BICE JOS MRTVIH NAŽALOST.

Što mene nije naterao da izadjem po izbora da zijevam MUFTIJA, POBEDA, RASIM RASIM, SULJO SULJO... A svima su skandirali sad malo neka odboluju neka nauce za drigi put.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click