Novi Pazar / Spahić: Talas zaraze polako jenjava

Situacija sa korona virusom iako nestabilna, pod kontolom je, čak i jenjava – rekao je za Dnevnik RTVNP, direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić.

spahic 800x445

Prema rečima direktora ZZJZ, Šefadila Spahića, broj inficiranih na teritoriji Novog Pazara iznosi 330, od početka epidemije do sada, a u Zavod za javno zdravlje, kako dodaje, najviše se javljaju ljudi sa već razvijenom kliničkom slikom, tako da veliki broj njih treba u isto vreme hospitalizovati.

“Ono što je zabrinjavajuće jeste da je korona virus prodro u zdravstveni sistem. Sve zdravstvene ustanove imaju određen broj obolelih. U poslednja dva dana, ako pratimo dva parametra, možemo primetiti da virus polako jenjava.”,  rekao je Spahić.

Spahić ističe da su svi zdravstveni radnici jako zabrinuti, jer su danima unazad, zbog brojnih dešavanja, građani imali bliski kontakt, tako da je vrlo moguće da u narednih deset dana dođe do povećanja broja obolelelih. Iz tog razloga, Spahić apeluje na građane da se pridržavaju svih mera zaštite.

‘’Svaki dan se šalje veliki broj uzoraka na testiranje u Beograd. Kapaciteti bolnice su puni, zato je u pomoć našim lekaraim, priskočila ekipa anesteziologa i tehničara  iz kragujevačkog Kliničko bolničkog centra, na čelu sa infektologom. Ova ekipa lekara je tu, takođe, da edukuje novopazarske lekare, jer se oni prvi put sa ovim susreću’’, kazao je Spahić.

Direktor ZZJZ apeluje naročito na mlade koji su u stalnom kontaktu sa spoljnim svetom, da vode računa o svom zdravlju, ali i o zdravlju starijih, koji ovaj virus teže podnose. Trenutno je najveći broj obolelih među mladima, ali smrtnost je najučestalija kod starije populacije. Za poslednjih 7 dana život su izgubile tri osobe sa teritorije Novog Pazara i Tutina.

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click