Stado ovaca ''prošetalo'' se turskim gradom za vrijeme policijskog sata

Veliki dio svjetske populacije zatvoren je u svoje domove tokom pandemije koronavirusa, ali čini se kako u svijetu životinja ne važe nikakva pravila zabrane kretanja, barem ne za stado ovaca koje se našlo u centru jednog turskog grada.

dfggfdsdfghfdsdvf

Stanovnici Samsuna na sjeveru turske ostali su zapanjeni kada su sa njihovih balkona vidjeli stotine ovaca kako se "šeću" prometnom ulicom i zelenim površinama oko zgrada, prenosi CNN. Ovaj događaj, kako to priliči današnjici, ispraćen je brojnim video snimcima na društvenim mrežama.

No, ovce tu nisu bile same. Njih je uredno usmjeravao pastir koji je očito iskoristio priliku da svoje stado prošeta pustim gradom."Kada sam krenula spavati, začula sam meketanje. U početku sam pomislila da nema smisla da su ovce tu jer je bilo vrijeme policijskog sata. Međutim, dvije minute kasnije ukazalo se veliko stado ispred zgrade. To je inače najprometnija ulica u okrugu Atakum", kazala je Seyda Sezgin koja je zabilježila viralni video ovaca.

Podsjećamo, u Turskoj živi oko 30 miliona ovaca, prema Međunarodnom komitetu za kontrolu proizvodnosti domaćih životinja (ICAR), što je čini jednom od vodećih nacija za uzgoj ovaca i koza.

Izvor:Klix

 

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click