Trenirajte s Merimom: Vježbe koje možete raditi u izolaciji i riješiti se stresa (VIDEO)

Za vrijeme pandemije koronavirusa mnogi ljudi rade od kuće, a socijalni kontakt sveden je na minimum. Osjećaj izolacije izaziva stres i negativno se odražava na naše raspoloženje. No, Merima Bašić, najuspješnija bh. kickbokserka, ima rješenje kako ublažiti stres.

SFDFGHJGFGDFGHJ

Samo trebamo biti aktivni i redovno vježbati, poručuje nam Bašić. Vrijeme koje provodite u karantinu možete iskoristiti kako biste pomogli sami sebi, a Merima nam je u nekoliko koraka otkrila koje vježbe možete raditi u izolaciji.

"Iako je došlo vrijeme da sportisti, treneri i vježbači ne mogu koristiti svoje sale i teretane, ipak, baš ovo vrijeme je ključno da osnažimo našu volju i naviknemo se trenirati u svim uslovima. Ja, a vjerujem i svi ostali borci borilačkih sportova, navikli smo raditi najzahtjevnije i najteže treninge u minimalnim uslovima", govori Bašić. 

U svemu tome, dodaje, ključna je snaga volje, a njena je ogromna.

"U ovim danima izolacije koristim svoju energiju i snagu da motiviram sve svoje članove House of Warriors+. Želim im da ne izgube svoj borbeni duh i da održe svoju formu. Pored mojih članova, aktiviraju se i mnogi sugrađani koji tek sada kada nemaju više problem nedostatka vremena, mogu dnevno izdvojiti vrijeme za tjelovježbu", kaže Bašić.

Izvor:Klix

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click