REKLI SU JOJ DA DOBRO RAZMISLI - Amela Šabanović iz Sjenice se čak pet puta porodila CARSKIM REZOM, a ovo je razlog

I treći carski rez, zbog rizika po zdravlje majke, veoma je redak, a kamoli peti, kao što je to slučaj kod Amele Šabanović iz Kladnice kod Sjenice, koja je nedavno na taj način donela dečaka.

GH6HG76767676

Kad se pre pet godina prvim plačem oglasila najmlađa od sestara Šabanović, roditelji su odlučili da će rađati dok ne dobiju muškog potomka. Prošlog četvrtka je na svet stigao mali Maid. Kao i Azemina, Dženana, Meka i Džana, i on je rođen carskim rezom. 

- I treći carski rez, zbog rizika po zdravlje majke, veoma je redak, a kamoli peti. Teška je to operacija, zato je i mnogi ginekolozi izbegavaju takve porodilje - priča za "Blic" dr Vladislav Tripković, ginekolog iz Užica koji je porodio Amelu.

Amelu i Aliju nije pokolebalo ni kada su im lekari posle drugog -trećeg deteta savetovali da je po Amelu bolje da više ne rađa.

- Još kada sam se pre 13 godina prvi put porodila carskim rezom, znala sam da će svaki sledeći put, ako budem rađala, biti na isti način, i sve rizičnije po mene. Da li zbog pretrpljenog šoka, od prvog do četvrtog porođaja svaki put sam govorila "neću više". I uvek kada sam ćerke donosila kući, obuzimala me je misao da rađam još, pošto-poto. Jer, Alija je žarko želeo dečaka, mada je uvek kada je dolazilo vreme za povrođaj govorio "neka bude kako bude, samo nek je živo i zdravo". Ipak, kad smo već rodili toliku decu, bilo bi lepo i jedno muško. Volimo mi svu našu decu podjednako, ali što jedini u familiji da nemamo sina - priča nam Amela Šabanović.

Kada je početkom godine peti put ostala u drugom stanju, doktorka iz Nove Varoši koja joj je vodila trudnoću, svesna šta može doneti peti carski rez, rekla je Ameli u šta se upušta i poručila joj da razmisli. Ali Amela nije htela da odustane.

Sve dobro prošlo

- Rekli su mi da u porođajnoj sali ne mogu umreti, ali da može doći do komplikacija usled kojih bi mi pukla materica koju bi morali da mi odstrane. Opet, mislila sam, neka pukne, neka mi je odstrane, samo da rodim muško. Na sve pristajem - kaže ova žena iz Kladnice.

Posle poslednjeg porođaja, veli, osećala se dobro, kao da joj je bilo prvi, a ne peti put. Tako je prošla i operacija, a carski rez, objašnjava dr Vladislav Tripković, to i jeste.

- Iz profesionalnih razloga sam prihvatio da porodim Amelu, mada sam znao koliko po svaku ženu može da bude opasan peti carski rez, ali mi je bila interesantna i ta njihova borba za muško dete. I posle prvog carskog reza donji uterusni segment je istanjen, a posle četvrtog materica je tanka kao papir. U ovakvim situacijama velika je opasnost od atonije kada materica neće da se skupi, pa mora da se odstrani, od povrede bešike, od priraslica u stomaku. Ništa od toga, srećom, nije se desilo - priča užički ginekolog. 

(Blic)

Komentari  
+13 # Nela 2019-11-18 23:09
Šala nisu budale.
Prijavi moderatru
+6 # Seki 2019-11-18 23:32
E vala kad si tako hrabra,trebala bi uc u ginesovu i 6 put
Prijavi moderatru
+20 # Saky 2019-11-19 07:43
Oni nisu budale nego narod koji se bori za potomstwo .Owe danasnje rode po jedno,dwoje i kukaju i najwise sa epiduralnom..
Treba biti zena i swe podnijeti ja joj se diwim...
Ja sam rodila troje i to blizance prirodnim putem.
Ko ima uslowa dece nikad dosta nije.Swako ima swoju nafaku sutra...
Prijavi moderatru
+11 # Nur-Bec 2019-11-19 08:41
Hvala Allahu sto je sve dobro proslo :-) Familiji Sabanovic zelim sve najbolje.
Prijavi moderatru
+1 # Amina 2019-11-19 13:07
Dr Vladica kaze iz profesionalnih razloga prihvatio da je porodi a ne kaze da je uzeo 500eura da bih prihvatio da je porodi.
Prijavi moderatru
-2 # Sara 2019-11-19 22:18
Mislim da su ko curka glupa, zeni je spasen zivot i dete..A mislim da ste obe na istoj frekvenciji pameti..rizikovala je zivot, Kako ce je taj isti sin kad poraste zezat i nepostovat. Vise djece vise brige
Prijavi moderatru
0 # Amina 2019-11-23 12:09
Djece nikad dosta. ;)
Da su zivi i zdravi svakom svaciji,
Svako ima svoju nafaku
Nece joj niko ga hranit i oblaciti da bih vodili brigu koliko je djece rodila.
A sto see tice postovanja zavisi do nje kako ce ga vaspitati...
Tako da opusti sse na kojoj smo mi frekfrenciji to je nas problem
Svako dobro...
Prijavi moderatru
0 # Amina 2019-11-23 12:11
Isto tako da joj Allah nije odredio da prezivi,i da mu je dala milione dzaba joj je...
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click