Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke(SNS) posjetio je danas Tutin u okviru kampanje “Budućnost Srbije”. On se zahvalio za kako je istakao veličanstven doček u Tutinu.

1550845841757 vucic 2 830x0 

On je ovom prilikom obišao obnovljenu Tehničku školu i Gimnaziju u tom gradu. Naglasio da nijedan predsjednik dosad nije došao u Tutin. Najavio da će uskoro ponovo doći da otvorio put do Novog Pazara. 

Bošnjacima i Srbima poručuje da će čuvat mir i zato Tutin mora da ima sve što i Srbija, da se ne oslanja na svoje ljude koji rade vani.

“Važno je da sutra možete reci da je predsjednik Vučić povezao puteve koji će voditi i za Beograd i za Sarajevo.”

Zahvaljuje svima koji rade u dijaspori i koji hoće da investiraju u svojim mjestima. Poručuje dovest će i pogon, kad kaže pogon misli na investitora i zajedno će to s kancelarijom za javna ulaganja kao i školu i da svi znaju da je država Srbija uložila novac u to.

U Tutinu su dobri domaćini i gledat će šta ima od državnih organa da smjesti u Tutin. Kazao da želi ojačati privatni sektor. “Ako se sve bude vezivalo za državni sektor to je put u propasti.” poručuje predjednik Vučič iz Tutina i Bosnjacima i Srbima. (Sana)