Predsednik Srbije obišao je obnovljenu Tehničku školu i Gimnaziju u Tutinu, gde ga je dočekao veliki broj građana uz bilborde na kojima su njegove slike i poruku dobrodošlice.

1550845842379 vucic 4 620x350

On je rekao da će građani Tutina za godinu dana dobiti put do Novog Pazara dug 22 kilometara, zahvaljujući koga će za 15 minuta moći da stignu u taj grad, da se ne raduje što odlaze u inostranstvo, ali da će uraditi sve što je moguće da ih zadrži dovodeći investitore.

– Tutin bez vas, koji ste ovdje rođeni, ne vrijedi nikome ništa. Hoćemo da ovdje živite pristojnim životom, da vaša djeca žive ovdje u Tutinu. To je naš najvažniji cilj – poručio je predsjednik.

Napomenuo je da će, osim objekata javne namjene, u Tutinu biti riješen i problem sa vodom, jer je, kaže, sramota da moraju da kupuju vodu.

Vučić je istakao da će prije kraja godine biti završena i nova trafo-stanica.

– To je velika stvar i želim vam da se razvijate – rekao je Vučić.

1550845842302 vucic 3 830x0 

– I vama Bošnjacima, i Srbima želim da kažem – čuvaćemo mir i nećemo praviti razliku. Zato Tutin mora da ima puteve, pristup svemu onome što ima u Srbiji. Radićemo da dovedemo investitora, a ne samo da se oslonite na svoje ljude koji žive u Evropi – rekao je Vučić.

On je rekao da su radili racionalizaciju, koja mora da se vrši, ali da će gledati šta od državnih organa može da bude smješteno u Tutinu.

1550845857010 vucic 7 830x0

– Ali ne mora sve iz Varoši, Sjenice, Prijepolja da ide ide u državnu službu, hoćemo da ojačamo privatni sektor. Vezivanje za državni sektor je vođenje u propast – zaključio je predsjednik Srbije.

Vučić je posetu školi iskoristio i u driblanju košarkaške lopte sa jednim od učenika. Tehnička škola i Gimnazija su jedine srednje škole u opštini Tutin, a pohađa ih ukupno 1.200 učenika. Rekonstrukcija tih škola podrazumijevala je obnovu krova, zidova, podova, zamjenu kompletne stolarije, grijanja, postavljenje novog led osvjetljenja i javljača požara…

izvor: Kurir