Džudžo: Odluka o mojoj smeni nelegalna

Odbor SDA Sandžaka u Tutinu, poslednjeg dana prošle godine, jednoglasno je doneo odluku da iz partije isključi bivšeg predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Esada DŽudža. Obrazloženo je da je Džudžo prekršio programska dokumenta te stranke.

Esad Džudžo 678x381 

– Odluka lokalnog odbora SDA o mom isključenju iz stranke je nelegitimna – kaže za naš list Džudžo i ocenjuje da tutinski ogranak te partije „nema nikakav izborni legitimitet nakon tragične smrti Šemsudina Kučevića, bivšeg predsednika opštine Tutin i jednog od čelnika SDA Sandžaka, zahvaljujući kome ta stranka u Tutinu ima apsolutnu vlast od 1996. godine.

Džudžo ističe da je ta partija „u poslednje dve godine izgubila kompas i nalazi se u ćorsokaku iz kojeg ne vidi izlaz.

– Ne prepoznajem političku ideju na kojoj je nastala SDA Sandžaka pre trideset godina, za koju sam se borio ja i hiljade drugih Bošnjaka koji su u njoj videli svebošnjački nacionalni pokret – objašnjava bivši predsednik BNV i potvrđuje da je ovo nastavak obračuna sa njim, započet, u junu prošle godine, kada je smenjen sa funkcije predsednika bošnjačkog nacionalnog saveta.

Odluka o isključenju iz SDA dovodi se u vezu i sa najavom da bi Džudžo i narodni poslanik Bajro Gegić, na predstojećim izborima, mogli da predvode grupu građana, koja od njih očekuju da sa drugima „daju adekvatan odgovor u smislu prevazilaženja krize u kojoj se našla prva bošnjačka stranka“.

Posle smene sa funkcije predsednika BNV, Džudžo je podneo, a onda povukao svoju ostavku većnika na listi „Samoopredeljenje“ Sulejmana Ugljanina. Tvrdi da je ostavka nevažeća, jer su „građani dali, legitimitet listi za rezultate koje sam postigao, pre svega u ostvarivanju identitetskih prava i sloboda i za procese na kojima sam radio godinama. Za sve to osećam odgovornost“. 

Nezvanično, grupa građana koja će na predstojećim izborima da podrži Gegića i DŽudža, uputiće zahtev Ugljaninu da preispita odluka lokalnog odbora svoje partije u Tutinu.

Džudžo je smenjen sa funkcije predsednika BNV na inicijativu svoje liste „Samoopredeljenje“, jer bez saglasnosti koalicionih partnera sa liste „Vakat je“ nije hteo da potpiše inicijativu o specijalnom statusu Sandžaka, koju su pokrenuli članovi Izvršnog odbora BNV sa Ugljaninove liste. (Danas)

Komentari  
-4 # Milos 2020-01-04 12:32
Kakav je ovo kralj.
Masa Bosnjaka je krenula njegovim putem i.promeni prezimena da bi izbrisala trag o svom poreklu.. :lol:
Kompleksaš teški..Idi kuci i ne bleji vise.
Prijavi moderatru
+9 # Pesterac 2020-01-04 14:02
A znas li ti o poreklu svome sta??? Ko si sta sinodakle si?? Ocito patis od komoleksa vise crednosti??? To je stara bolest vas pojedinih o vasoj superiornosti podsecate me na Arijevce u 2 sv.ratu!!!!
Prijavi moderatru
+7 # Ro 2020-01-04 20:53
Pa "vic" je samo dodavano i namecano kroz vasu genocidnu cetnicku historiju! Psu srpski
Prijavi moderatru
+4 # NP 2020-01-04 12:52
SDA kao naj jacoj partiji u Bosnjaka trebaju nove ideje i ljudi
Prijavi moderatru
-7 # Olivera 2020-01-04 14:28
Onda je baš jadna sandžačka politička scena kada je ta ista najjača partija u poslednje dve godine izgubila kompas i nalazi se u ćorsokaku iz kojeg ne vidi izlaz. Sva sreća pa postoje izbori i još bar dve respektabilne sandžačke stranke SPP Muamera Zukorlića i SDP Rasima Ljajića. Pa neka ti izbori pokažu napokon koja je stranka najjača, a SDA to siguno ne može biti jer je oterala svoje najbolje članove, a ništa konstruktivno nije doprinela Sandžaklijama osim što priziva na destrukciju. Nove ideje i pravi ljudi su odavno u drugim strankama, daleko od SDA cirkusa sa harlekinom Suljkom.
Prijavi moderatru
+10 # Boss 2020-01-04 14:25
Prdnuo si ti Dzudzo odavno ti brate nemas ni 2 glasa a odbijas hiljadama glasaca.tako da si mnogo veci minus za stranku nego plus
Prijavi moderatru
+7 # Samir 2020-01-04 16:03
Zalutao je Dzudzo i nema kapacitet za samokriticnost. Nazalost i predugo je bio na funkcijama za koje nije posedovao ni intelektualni ni akcioni potencijal. Bolje bi mu bilo da pise neku knjigu...
Prijavi moderatru
-10 # Olivera 2020-01-04 17:41
Šefe, očigledno je da imate nešto protiv Džudža, kad možete reći da nije posedovao ni intelektualni ni akcioni potencijal. Smatram da ste tu prestrogi prema njemu. Džudžo je posedovao i poseduje intelktualni kapacitet, jer da ga nije imao, ne bi BNV postigao ni ovo što sada ima. A to da nije imao akcioni potencijal nije njegova mana, obzirom da i ostali članovi stranke koja ima u svom nazivu nekakvu akciju, ustvari nemaju akcioni potencijal, osim potencijala mišićno - sluzokožnog organa smeštenog u usnoj duplji za blebetanjem pre svega, i u kontinuitetu 30 godina unazad. Zato bi bilo dobro da mu se izvinete, bar delimično, zbog svoje prestroge kritičnosti.
Prijavi moderatru
+5 # Boss 2020-01-04 19:09
Nije on postigao nista niti je stranka SDA postigla sto se tice tog BNV-a to je moralo da postoji i koja god glava da je bila na Dzudzovom mestu to bi bilo tu gde jeste jer to nije od u[censored]osti Dzudza i volje Srbije vec je to moralo zbog Evrope dato je svim manjinama u Srbiji da bi se pokazalo kako je Srbija demokratska zemlja gledano svana lici na demokratiju a iz nutra sacuvaj boze za manjine ko 41-ve za vreme naciste Hitlera
Prijavi moderatru
+2 # Boss 2020-01-04 19:10
Nije on postigao nista niti je stranka SDA postigla sto se tice tog BNV-a to je moralo da postoji i koja god glava da je bila na Dzudzovom mestu to bi bilo tu gde jeste jer to nije od u[censored]osti Dzudza i volje Srbije vec je to moralo zbog Evrope dato je svim manjinama u Srbiji da bi se pokazalo kako je Srbija demokratska zemlja gledano svana lici na demokratiju a iz nutra sacuvaj boze za manjine ko 41-ve za vreme naciste Hitlera
Prijavi moderatru
-7 # Olivera 2020-01-04 21:30
Slušaj ti Boss, možda si nekim drugima bos, ali ja na tu tvoju titulu ne padam. Ja sam replicirala mom šefu i on je za mene kad su titule u pitanju ovde jedini pretpostavljeni. Ti se nameći ovim dijasporcima što su se uskomešali da li mogu preneti koje kilo szudžuka i goveđe pečenice.
Prijavi moderatru
+6 # Boss 2020-01-04 22:52
Taj tvoj sef ne ume da te ucuti, ponekad se razlomatas pa ni sama neznas sta si napisala
Prijavi moderatru
+4 # Samir 2020-01-04 20:52
Nazalost nije samo Dzudzo politicki promasaj boshnjaka u Sandzaku vec 90% tzv politicara u svim Sandzackim partijama. Inace taj sluzokozni organ koji vam inspirise zensku mastu je nacionalni ponos Srbije...hahaha. Nisam nimalo prestrog vec maximalno realan jer vidim takvu stagnaciju u Sandzaku da tu tesko da iko moze vise da popravi stanje politickog bluda koji je prisutan u svim segmentima drustva. Ove tzv politicke Elite u Srbiji i Sandzaku u Titovo vrijeme tesko da bi mjesne zajednice mogli da vode....svijest naseg naroda je nakaradna i tu se nema sta dodati...osim poznatog da Srbija sistematski sprovodi opstrukciju i kriminalizaciju drustva na ustrb demokratije i ljudskih prava.
Prijavi moderatru
-2 # Olivera 2020-01-04 21:27
Šefe, baš ste perverzni. Ja sam objasnila da je vaš komentar polovično realan, a vi se uhvatili moje definicije jezika kao organa i time raspaljujete svoju maštu. A što taj isti jezik kod pripadnika SDA jedini uposlen da bi se opravdala akcija u imenu stranke, to vas izgleda mnogo ne pogađa, iako ta aktivnost traje 3 decenije.
Prijavi moderatru
+4 # Rijec 2020-01-04 16:15
Ode SDA U param parcad
Ubiše Semka polako se krune ti vodeći osta samo Sveti Ugljesa prvovenčani sa zetom i ćerkom :)))
Prijavi moderatru
+7 # mikla 2020-01-04 17:28
jel ti žao što se rastajemo,haj jel ti žaooooo?Vjerno si služio,kao uostalom i mnogi koji ne vide da su partije privatne firme lidera im. :D :P
Prijavi moderatru
0 # Boss 2020-01-04 19:11
Bravo lepo receno
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Malo Morgen
  155 ( +690 )
 • banda
  77 ( +452 )
 • Sandžak je vječan
  43 ( +363 )
 • NP
  197 ( +290 )
 • mikla
  44 ( +199 )