SDA Sandžaka: Tutin primer demokratije i volje građana

Stranka demokratske akcije Sandžaka u cilju uspostavljanja jedinstvenog adresnog registra u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji sačinila je projekat naziva ulica, trgova i naseljenih mesta na prostoru Sandžaka, saopšteno je iz te stranke.

sda slika

Pre stavljanja u proceduru za usvajanje, predlog projekta je dostavljen skupštinama lokalnih samouprava u Sandžaku sa ciljem da se svi građani upoznaju sa detaljima projekta.

”Skupština opštine Tutin je prva sandžačka opština koja je stavila na dnevni red ovaj prijedlog odluke i tako omogućila svim svojim građanima da zajedno sa svojim legitimnim predstavnicima u lokalnom parlamentu uzmu aktivno učešće u donošenju odluke prije stavljanja u administrativnu proceduru.

Nazivi ulica, trgova i naseljenih mjesta predstavljaju ličnu kartu svakog grada, čuvaju tragove historijskih okolnosti, civilizacijskih i kulturnih prožimanja, te govore o njenom aktuelnom političkom i strateškom opredjeljenju.

SDA Sandžaka zahtjeva da i ostale lokalne samouprave u Sandžaku stave na dnevni red Skupštine prijedlog ove odluke i omoguće svim svojim građanima da se upoznaju sa suštinom ove odluke i učestvuju u njenom donošenju” saopšteno je iz SDA Sandžaka.

Komentari
-5 # Olivera 2019-04-26 18:12
Znači Tutinci će imati tu čast da biraju svojim ulicama imena po nekakvim šćiptarima, koje im Suljko & Co budu servirali. U pamet se Bošnjaci i kažite Suljku da ne jede g...a, već da vidi kako da rešite neke komunalne i infrastrukturne probleme, jer i to je vrlo važno kod uspostavljanja jedinstvenog adresnog registra u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.
Prijavi moderatru
+11 # brada 2019-04-26 19:43
lakse im ime ulice promenit :lol: koga interesuje smece i cista voda
Prijavi moderatru
+2 # Olivera 2019-04-27 09:53
Rasima i Muamera, ali dajte im šansu da to i pokažu. Zato Tutinci trebaju jednom zasvagda da arhiviraju SDA, što se vlasti tiče, jer stranka koja gleda prema Prištini i Tirani, a svesno okreće leđa Beogradu, dobro doneti ne može. Upamet se Bošnjaci. Šćiptri u bošnjačkim odelima su se odavno infiltrirali u vaše redove i čine vam štetu. Zar ovaj cirkus oko naziva ulica sa šćiptarskim imenima nije očit primer za to?
Prijavi moderatru
+6 # Pasa 2019-04-27 12:16
Ugljanin nikom nije naklonjen on samo radi kako mu trenutno odgovara. On voli samo samog sebe i trenutno su mu zanimljivi Albanci jer na taj nacin zeli da prkosi drzavi zato sto nije na vlast tj nije ministar. Sa Albancima seruje ne zato sto ih voli, vec zato sto zna da ce bockati srbiju. Problem je sto ga neki ograniceni slijepo podrzavaju bez obzira na njegove budalastinje.
Prijavi moderatru
+12 # TTt 2019-04-26 21:48
Pa ovako je Tutin napredovao u ovih 30 godina kao i DR Sulejman jos uvjek necista Voda jos uvjek trecina grada nema kanalizaciju jos uvjek dijeli po hiljadu dinara za izbore jos uvjek nema predstavu staje to politika kako se u politici moze doprinjeti kako ocuvati narod kako ocuvati kulturu to su za njega sve nepoznate ideje
Prijavi moderatru
+4 # Olivera 2019-04-27 10:01
Pa zašto onda 30 godina glasate za takvog čoveka, o tupavi Tutinci? Ako je njegov jedini doprinos što će vam se ulice zvati po Demaćiju, Rugovi i Aćifu, da li to vas zadovoljava kao građane sa nerešenim infrastrukturnim i ostalim problemima? Da li vi SDA glasate da bi vam oni promenili imena ulicama dok pijete i dalje nečistu vodu, nemate kanalizaciju u trećini grada, odlazite trbuhom za kruhom put Zapada? Ako vam je do sada bilo važno da vas predstavljaju vaši Bošnjaci, pa ma kakav učinak imali na kvalitet vašeg života, onda da vam kažem da sledeći put dobro protrljate oči i mućnete glavama, jer izgleda da vas ne predstavljaju vaši Bošnjaci kad glasate za SDA, već pritajeni šćiptari koji vas instrumentalizuju za svoje interese. Razmislite i upamet se Bošnjaci.
Prijavi moderatru
+1 # ene 2019-04-27 19:45
Pa zašto onda 30 godina glasate za takvog čoveka?
lepo ti čovek objasni - kupuju glasove za 1.000 din i plus ucena i kradja (kao npr u Koniču gde je snimljeno kako pune kutije)
Od Tutina pa do Mehova Krša je uz rijeku podijelio placeve svojim glasačima a to zemljište pripada Srbija - vodama. E sad - izbori se primaknu i ovi iz SDA obilaze te vlasnike i kažu im - ako mi izgubimo, doći će ovi drugi i uzeće vam placeve. Zatim na isti način plaše korisnike socijalnog primanja itd.
Biznismenima iz dijaspore prodaje opštinsko zemljište ili npr dodijeli mim plac nad rekom i oni naprave zgradu, prodaje im autobusku stanicu za bagatelu sa sve autobusima, motelom ...itd a samo plac ispred autobuske vredi te pare
itd itd
Prijavi moderatru
+5 # Pasa 2019-04-27 05:06
Umjesto da se pozabavi suljko problemu gradjana koji sa balonima i ksnisterima vodu doturaju, on zamajava narod sa nazivima ulica. Jos jedna u nizu prevara manupulanta.
Prijavi moderatru
+4 # Olivera 2019-04-27 10:02
Aferim Pasa.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click