Slučaj navodnog silovanja zaprepastio je stanovnike ovog grada

pedofilija zlostavljanje devojcica 620x350 

O.A. (65) iz Tutina, nastavniku Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo", osumnjičen je da je dve godine silovao učenicukoja sada ima 13 godina. On je dete navodno više puta obljubio u sali za fizičko vaspitanje, kao i u svlačionicama te škole.

Slučaj navodnog silovanja je otkriven kada se devojčica nedavno požalila roditeljima i ispričala šta joj Osman, inače nastavnik fizičkog vaspitanja, radi već pune dve godine, piše Informer.

Ona je ispričala da je sve počelo pre dve godine, tačnije kada je ona imala 11 godina i bila peti razred. Devojčica je navela da ju je O.A najpre neprimereno dodirivao tokom vežbanja u sali i da je to radio sve češće. To je sve trajalo do trenutka kada ju je on silovao u sali za fizičko vaspitanje i svlačionici - saznaje ovaj list od izvora bliskog istrazi.

Devojčica je, kako tvrde, ispričala da ju je nastavnik u toku dve godine silovao u više navrata.

- Ona to više nije mogla da podnese, pa je nedavno odlučila da sve ispriča roditeljima, koji su primetili da im se ćerka promenila i povukla u sebe, ali su to sve pripisivali pubertetu. Nakon toga šokirani roditelji su odmah obavestili policiju i odveli dete kod ginekologa - kaže sagovornik Informera.

Navodno je lekarski pregled doneo nove dokaze.

- Lekari su ustanovili određene promene na intimnoj regiji devojčice i tada je, istog trenutka, izdat nalog za hapšenje nastavnika. Taj lekarski nalaz će biti od velikog značaja tokom ovog postupka.

Policijska patrola je ubrzo pronašla O. A, koji je bio iznenađen hapšenjem.

- Nastavnik je bio uznemiren i loše se osećao. Na saslušanju u policiji je prvo pričao da mu uopšte nije jasno zašto je okrivljen. Međutim, kada su mu predočene optužbe, on je kategorično počeo da tvrdi kako nema nikakve veze sa silovanjem devojčice. Kazao je i da mu je sve namešteno - kaže Informerov izvor.

Policija je u saopštenju navela da je uhapšenom određeno zadržavanje do 48 sati i da će, zbog sumnje da je u prethodnom periodu silovao 13-godišnju devojčicu, uz krivičnu prijavu biti priveden kod nadležnog tužioca.

U školi u kojoj nastavnik radi nisu želeli da komentarišu ovaj događaj, već nam je kratko rečeno da bi trebalo sačekati rezultate detaljne istrage.

O.A JE POŠTEN ČOVEK, TVRDE SUSEDI

Vest da je O.A. silovao učenicu i da je sve trajalo dve godine uznemirila je meštane Tutina. Za uhapšenog nastavnika kažu da ga znaju kao dobrog i poštenog čoveka i da ne treba nikom suditi sve dok "sud ne kaže poslednju reč."

- Još nismo zaboravili prošlogodišnje hapšenje jednog nastavnika iz seoske škole u Tutinu, koji je nakon par meseci istrage vraćen na posao. Prvo mora sve da se ispita kako bi se sprečila nagađanja i linčovanje na društvenim mrežama - kaže jedan meštanin Tutina.

(Informer)