Radnici Doma za ometene u razvoju u Tutinu obratili su se otvorenim pismom javnosti u vezi sa poslednjim dešavanjima u ovoj ustanovi u kojoj je od 23. do 26. februara troje korisnika izgubilo život.

IMG 20190228 WA0001

Najčitanije danas 

U pismu stoji da se u Domu “sprema nešto što nikada nije viđeno ni u jednoj instituciji u Srbiji. Bivši muftija Muamer Zukorlić je sklopio dogovor sa nacionalističkim ministrom Zoranom Đorđevićem da se u Domu imenuje privremeni upravnik iz Beograda, poreklom sa Kosova, da bi za račun bivšeg muftije odradio prljav posao i sterao 15 radnik, po spisku koji mu je unapred dostavljen.  Na tom spisku su, u prvom redu, zaposleni koji pripadaju strankama SDP i SDA Sandžaka, a sve se radi iscenirano, kako bivši muftija ne bi okalajao svog direktora. Oni dovode čoveka koji će to odraditi umesto njega, pa će onda na njihova mesta da zaposli svoje članove” – piše između ostalog u pismu.

Radnici dalje navode da “svoj pakleni plan Zukorlić sprovodi preko svojih pijuna državnog sekretara zaima Redžepovića i v.d. direktora Omera Đondića” .

Radnici mole nadležne institucije u državi de spreče da se “prljavi plan ostvari” i da je “ovo nevidjena tortura koju bivši muftija Zukorlić vrš nad svojim narodom uz kadrove Vulinove stranke iz Beograda, poreklom sa Kosova”.

Pismo su radnici poslali medijima, Bošnjačkom nacionalnom Vijeću, SDP-u, SDA Sandžaka, predsedniku opštine Tutin.