Khabib s amidžom Muhamedom: Pobrinimo se za starije, dat će Allah svima zdravlja

Khabib Nurmagomedov, neprikosnoven vladar UFC-a, najpopularniji Rus na društvenim mrežama i jedan od najpopularnijih sportista svijeta, dosta je privržen porodici.

khabib sa amidzom 696x469

Na svom Instagram profilu često postavlja slike članova svoje porodice i rodbine, nerijetko uz prepričavanje dogodovština iz djetinjstva. Tako je u ponedjeljak slavni Dagestanac podijelio sliku na kojoj se nalazi sa svojim amidžom Muhamedom, i prisjetio se jednog davnog događaja.

“Sjećam se da smo jednom davno otac i ja pravili zid na selu pored kuće. Pored nas je prolazio amidža Muhamed i rekao ocu: ‘Spusti sina sa tog zida, da ga razbijem’. Ja sam gledao i razmišljao kako je starac malo ‘prolupao’. Bila je to 2002. godina, tad mi je bilo 14 godina, i želio sam odgovor zašto me otac izbacio sa gradnje zida. Bio sam ljut, nisam shvatao zašto mi otac ne dozvoljava da se raspravim s amidžom.

Umjesto toga, otac je govorio: ‘Muhamede, nemoj mi ubiti sina, još mi je potreban’. Tad još nisam shvatao sarkazam i tražio sam da se raspravimo. Uglavnom, tog događaja se i danas prisjećamo. Elhamdulillah za sve, za to što imamo Svemogućeg koji ništa i nikog ne ostavlja nepromijenjenog. Prolazi vrijeme, sve se mijenja, neko se rodi, a neko umre. Neko ostari, a neko postane mlađi. Ali, mi smo dužni da poštujemo i da se brinemo o našim starijima. Dat će Allah svima njima zdravlja, čuvajte njih i sve će vam se vratiti”, napisao je Khabib Nurmagomedov. 

Komentari  
+2 # Turkiye 500 tdi 2019-10-16 16:44
Prolazi vrijeme, sve se mijenja, neko se rodi, a neko umre. Neko ostari, a neko postane mlađi. Ali, mi smo dužni da poštujemo i da se brinemo o našim starijima. Dat će Allah svima njima zdravlja, čuvajte njih i sve će vam se vratiti”, napisao je Khabib Nurmagomedov...To je Islam..Allahu Akbar !
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click