cftutzitfzi
Organizator događaja Dean Makkaoui kazao je kako je na stadionu bilo 20 do 30 hiljada ljudi, no da je tačan broj teško odrediti jer je za događaj nije bila potrebna prethodna najava. 

"Još ljudi dolazi. Vani ima još ljudi. Neki su zaglavili na autoputu jer je gužva u saobraćaju", rekao je Makkaoui. 

Ovaj događaj organiziran je zahvaljujući saradnji 20 lokalnih džamija. 
Shazia Shailch, koja je prisustvovala proslavi blagdana s oko 15 članova porodice rekla je da nikada nije prisustvovala ovako velikom događaju. 

View this post on Instagram

Eid Mubarak! #eidmubarak#eidaladha#eid2019

A post shared by ريما (@xo_reema) on


"Uživala sam. Lijepo je vidjeti toliko različitih kultura. Ovo je jako lijepo iskustvo", rekla je Shailch, koja je porijeklom iz Pakistana. 
Ovaj stadion bio je domaćin Super Bowla 2014. godine. Svečanosti dočeka Kurban-bajrama prisustvovala je i Fidea Al-Abed koja je putovala sat vremena kako bi prisustvovala proslavi. 

"Iskreno, bilo je prekrasno iskustvo. Bio je to jako lijep osjećaj. Osjećaj prihvaćanja", kazala je Al-Abed koja je došla u Passaic iz Montgomeryja. 
Patel je kazao i kako je njegov otac emigrirao u Sjedinjene Američke Države 1969. godine i da je tada proslavio svoj prvi bajram s oko 50 drugih muslimana. Makkaoi je dodao kako je Kurban-bajram savršena prilika da se porodica okupi na jednom mjestu, te da se učvrste porodični i prijateljski odnosi.

Dočeku Kurban-bajrama prisustvovao je i guverner New Jerseyja koji je muslimanima čestitao Kurban-bajram.