NAKON MASAKRA U KRAJSTČERČU - Tokom noći oštećene četiri džamije U BIRMINGEMU

Četiri džamije u Birmingemu oštećene su noćas, saopštila je policija posle novog incidenta u seriji islamofobnih napada u Britaniji nakon što je desničarski ekstremista ubio 50 ljudi u džamijama u novozelandskom Krajstčerču.

utrzhutrzhtr 

Policija je objavila da detektivi i pripadnici antiterorističke jedince vode istragu nakon što su na četiri džamije polupani prozori.

Pripadnici snaga reda odgovorili su rano jutros na poziv u kojem je rečeno da muškarac čekićem razbija prozore jedne džamije.

Šef lokalne policije Dejv Tompson saopštio je da za sada nije poznat motiv napada.

-U teškim vremenima poput ovih, neverovatno je važno da se svi ujedine protiv onih koji žele da izazovu razdor, neizvesnost i strah u našim zajednicama, rekao je Tompson.

Članica gradske skupštine Šabana Mahmud izjavila je da su napadi "zaista užasni" i pozvala sve građane da ostanu mirni i da dostave policiji sve informacije kojima eventualno raspolažu. 

Komentari
-12 # Olivera 2019-03-21 17:39
A šta je sa terorističkim napadom u Utrehtu, u Holandiji?
Tri osobe su ubijene, a devet je ranjeno u pucnjavi u tramvaju u Utrehtu, saopštio je danas gradonačelnik tog grada u centralnim delovima Holandije, preneli su holandski mediji. Prethodno je policija objavila da u vezi sa pucnjavom traga za 37-godišnjim muškarcem, rođenim u Turskoj, koji je identifikovan kao Gokemen Tanis, navodi Rojters.
Prijavi moderatru
+11 # SMRDIJA ubija 2019-03-21 18:16
Bice mu sudjeno i presudjeno. Ako bude proglasen krivim niko ga normalan nece proglasavati junakom. To ludilo poricanja i proglasavanja zlikovaca herojima je rezervisano za tebe i pajtase ti smrdosavce.
Prijavi moderatru
+5 # Dr. Pirocanac 2019-03-21 18:21
Pu... onu stvar,..bo te toma diploma.
FASISTI CETNICKI.Ne vjerujem da igdje na svijetu postoji gonocidnije divljacko pleme koje izaziva gadjenje.pfui....
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari