Pretnje austrijskoj ministarki poreklom iz BiH, dobila policijsku zaštitu

Nakon što se pojavio "talas mržnje" usmeren protiv nove austrijske ministarke pravosuđa Alme Zadić na internetu, austrijska Služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma je upozorila na mogućnost planiranog napada, te je odmah rasporedila trojicu službenika specijalne jedinice "Kobra" da je štite i da joj budu konstantno na raspolaganju, javlja Kronen Zeitung.

Alma Zadic 

Novoimenovana austrijska ministarka pravde Alma Zadić iz stranke Zeleni izložena je napadima desničarskih populista u Austriji kojima smeta njeno poreklo, koji je čak povezuju s "islamistima". Zbog toga je ministar unutrašnjih poslova Austrije naložio da se ministarki Zadić obezbedi policijska zaštita.

Koliko dugo će zadatak specijalne jedinice trajati zavisi od dalje procene opasnosti, piše austrijska štampa.

Međutim, list navodi da je taj zadatak riskantniji kada su u pitanju stranka Zeleni, jer njihovi ministri radije idu na posao biciklom, što komplikuje situaciju.

I dalje se vodi rasprava oko toga kome će, osim ministrice Zadić, još biti dodeljena zaštita jedinice Kobra.

Slobodarska stranka je najaktivnija u kampanji protiv ministarka BiH korena. Slobodarskoj stranci, koja je bila u vlasti Austrije dok njihov lider Hajnc Kristijan Štrahe nije postao akter velike afere, pridružio se hipsterski desničarski pokret Identitarci. Njima smeta identitet Alme Zadić, u napadima je čak povezuju s "islamistima".

Brojni političari su izrazili solidarnost s Almom Zadić. Konzervativni kancelar Sebastian Kurc nije komentarisao kampanju koja se protiv nje vodi.

Za rasizam zbog odnosa prema Zadić, prošle godine je optužen Johanes Radler iz Kurcove Narodne partije Austrije, kada je njen govor prekinuo rečima: "Nije ovo Bosna!"

Komentari  
0 # RS 2020-01-10 10:37
Sigurno su u pitanju austrijski cetnici. :D
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari