Erdogan vratio pismo Trumpu u kojem ga američki predsjednik upozorava da ne bude ''budala''

dfdgfhzjjhgfdfghjhkjhjghfgddfghjklo


 

U Trumpovom pismu iz 9. oktobra upozorava se Erdogan da ne bude "tvrdoglav" i "budala".

Uprkos što su djelomično narušeni međusobni odnosi, Recep Tayyip Erdogan se ipak rukovao s Donaldom Trumpom tokom konferencije za medije u Washingtonu 13. novembra te je ovu priliku iskoristio da kaže da je ovo pismo vratio Trumpu tokom sastanka u Bijeloj kući ranije u srijedu.

Trump nije bio raspoložen za komentiranje ovih navoda, piše Bloomberg.

"Historija će Erdogana pamtiti kao pozitivca ako sve to učini na pravi i humani način, ali će ga gledati kao vraga ako se desi nešto loše", napisao je Trump u spomenutom pismu.

Turska je započela svoju ofanzivu kasnije te sedmice, eliminiravši kurdske snage, inače saveznike SAD-a, iz regije u blizini turske granice nakon što je Trump naredio američkim snagama da se povuku.


 


Erdoganovo vraćanje pisma nije bio jedini neugodan trenutak koji je turski predsjednik u srijedu priredio za Trumpa. Na samom početku konferencije za medije Erdogan je održao više od deset minuta dug monolog, što je bilo nekoliko minuta duže od Trumpovih uvodnih riječi, a to je američkog predsjednika vidno uznemirilo.
Komentari  
-1 # Musliman 2019-11-14 11:27
Da li je to ono pismo što ga je Erdogan bacio u smeće!? Ako jeste, onda je Erdogan opet dokazao da je lažljivac i manipulator!
Prijavi moderatru
-2 # Haso 2019-11-14 11:58
Kako neode VOJVODA zukorlic umesto SULTANA ERDOGANA,stvarno steta
Prijavi moderatru
+3 # NP 2019-11-14 14:11
Mislim da će farmaceuti izmisliti lek "Zukomicin" koji će se upotrebljavati za smirenje ovih kojima je Zukorlić noćna mora. Oni ga sanjaju noću i pričinja im se na svakom koraku, dobijaju ospice kada govori pošto mu na intelektualnom nivou nema ravna, a po njima je kriv za sve i svašta.
Prijavi moderatru
+1 # Pazar 2019-11-14 18:55
Amerika i Turska su strateški partneri i sarađuju na svim poljima godinama.
Ponekad se, ko fol, pomalo posvađaju ali sve je to samo u dnevno - političke svrhe
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click