Erdogan: Od SAD-a očekujemo da ispune obećanja

Od naših američkih savenika očekujemo da ovaj put održe obećanja data Turskoj, rekao je Erdogan

thumbs b c 1b3992a4ae07de359529c220d8159cca 

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u nedjelju je izjavio kako Ankara od Sjedinjenih Američkih Država (SAD) očekuje da osiguraju povlačenje terorista YPG/PKK-a sa sjevera Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je na programu u Istanbulu kazao kako naporno rade na pružanju dobre usluge svim stanovnicima te da će ciljevi i snovi biti ostvareni.

"Uvijek ćemo glavu turskog naroda i Turske držati uspravnom", rekao je Erdogan koji je poručio kako na svjetskoj političkoj sceni neće iznevjeriti narod.

Turski predsjednik je, između ostalog, govorio i o aktuelnim dešavanjima u regionu i svijetu, s posebnim osvrtom na situaciju u Siriji i dogovor postignut sa SAD-om.

"Od naših američkih saveznika očekujemo da ovaj put održe obećanja data Turskoj", rekao je Erdogan.

Podijelio je i informaciju kako je tokom antiterorističke operacije na sjeveru Sirije neutralizirano 765 terorista, uključujući i neke od vođa, kao i da je površina od 1.500 kvadratnih metara oslobođena od terorista.

Erdogan je poručio i kako je Turska postigla dogovor sa SAD-om, a ne teroristima YPG/PKK-a kako pojedine partije pokušavaju prikazati.

Pojasnio je i kako su operacijom "Izvor mira" pokazali stav Turske.

Govorio je i o sigurnoj zoni u Siriji te dodao kako će ona biti pod zaštitom.

"Naučili smo lekcije, planovi i projekti su spremni. Korake poduzimamo u skladu s tim", rekao je Erdogan. 

Komentari  
-2 # Olivera 2019-10-20 22:04
Sultane, Ameri svima obećavaju, šta li su obećali Kurdima to bi više trebalo da vas interesuje. I ta njihova obećanja su u skladu sa njihovim trenutnim interesima, a ne interesima onih kojima je dato obećanje. Neka se ipak Turska uzda više use i u svoje Ruse.
Prijavi moderatru
0 # turkiye 500 tdi 2019-10-21 21:11
mislis u one ruse koji zajedno sa asadovim krvnicima,kolju sunite a zene i djecu drze u podzemnim zatvorima?mislis da ameri ne znaju za to?e pa zato su ameri dali Turskoj zeleno svjetlo,ne samo da pociste kurde vec i asadovu pascadiju,ne smije ni putko da predje dozvoljenu crtu,jer tu su oni koji bi to jedva docekali,lukavi su rusi poput lisica,ali i lisica upadne u zamku..polako oliva ttek je pocelo
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click