Jildirim je za privatni kanal "Turkish TV" rekao da će napustiti poziciju predsednika parlamenta Republike Turske nakon što se i zvanično kandiduje na izborima za gradonačelnika Istanbula koji će se održati 31. marta

5bfff4733e1f4 

Aktuelni predsednik parlamenta Republike Turske Binali Jildirim je izjavio da će 18. februara napustiti ovu funkciju jer je kandidat za gradonačelnika Istanbula na predstojećim izborima u toj zemlji, javlja Anadolu Agency.

Jildirim je za privatni kanal "Turkish TV" rekao da će napustiti poziciju predsednika parlamenta Republike Turske nakon što se i zvanično kandiduje na izborima za gradonačelnika Istanbula koji će se održati 31. marta.

"Za mene pozicija predsednika parlamenta prestaje 18. februara", rekao je Jildirim.

Bivši premijer i aktuelni predsednik parlamenta Republike Turske Binali Jildirim predstavljen je u decembru prošle godine u Istanbulu kao kandidat Stranke pravde i razvoja (AK Partije) za gradonačelnika Istanbula na predstojećim lokalnim izborima u toj zemlji, koji će biti održani 31. marta 2019. godine.

Jildirim je tada u kratkom obraćanju istakao kako se AK Partija u prethodnom periodu mnogo trudila i radila da bi poboljšala kvalitet života građana Istanbula te je nabrojao i brojne realizovane projekte u ovom gradu.

"U našem parlamentu su predstavnici različitih partija i političkih opredeljena. No, ja sam tamo bio predsednik svakog od njih. I ovde ću, isto tako, biti gradonačelnik svakog stanovnika Istanbula", poručio je Jildirim.