Slobodan Milošević, bivši predsjednik Srbije i SRJ, nesmotreno je izvršio samoubistvo miješajući lijekove u zatvorskoj ćeliji u Scheveningenu 2006. godine, čime je pomogao da izbjegne osuđujuću presudu za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, otkrila je to bivša glavna tužiteljska Haškog tribunala Carla del Ponte! Del Ponteova priznaje da ju je Miloševićeva smrt 11. marta 2006. razbjesnila.

carla del ponte 696x469

“Nakon četiri godine saslušanja obrani je preostalo još samo 40 sati izlaganja. Suđenje je trebalo završiti za nekoliko sedmica. Mjesecima smo upozoravali da Milošević ne uzima propisani lijek za visoki pritisak, a nismo znali da uzima nepropisane lijekove, koji su suzbili korisno djelovanje njegovog lijeka. Milošević je od raspravnog vijeća zatražio da mu dopusti privremenu slobodu kako bi mogao otputovati u Rusiju “na liječenje”, prisjetila se Del Ponte u svojoj knjizi “Ratni zločinci i ja”.

No da iznosi neistine i laži te da se Milošević nije ubio smatra počasni predsjednik Miloševićeva SPS Milutin Mrkonjić.

“Carla Del Ponte i Tribunal, taj potpuno nelegalan sud, oni su ubili Slobodana. I to zato što su znali da ne mogu da ga osude, jer nisu imali niti jedan dokaz”, kazao je Mrkonjić.

Izvor:dnevno.hr