Turska / Čavušoglu: Kupovina S-400 od Rusije gotova stvar

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da je turska kupovina raketnog sistema S-400 od Rusije, koja je izazvala tenzije sa Vašingtonom, "gotova stvar" i da ona ne može da bude otkazana.

dsfghjkhgdfghj 

On je na konferenciji za novinare na marginama posjete SAD, rekao da odnosi Turske i Rusije nisu alternativa njenim savezima sa NATO ili Europskom unijom, prenosi Rojters.

Čavušoglu je podsjetio da je Ankara više puta obavijestila Vašington o tome, prenosi Tanjug.

"Prethodno, prije nekoliko mjeseci, rekli smo SAD i našim drugim partnerima da dogovor sa Rusijom o S-400 ne može da se otkaže. Već smo nabavili odrambene sisteme, stvar je gotova", rekao je on.

Prethodno je takođe na konferenciji u Vašingtonu, američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da SAD nastavljaju razgovore sa Turskom o njenim planovima da kupi odbrambeni raketni sistem S-400 od Rusije.

Izvor:Radio Sarajevo

Komentari
+4 # SMRDIJA ubija 2019-04-05 10:45
Turska na putu da postane ruska gurbernija, ono sto su danas cecenija, dagistan, turkmenistan, kazakstan.
Prijavi moderatru
-4 # Erdo Erdo Erdo Erdo 2019-04-05 12:45
Nije dagistan nego Dagestan i nije kazakstan nego Kazahstan.
Prijavi moderatru
+3 # SMRDIJA ubija 2019-04-05 13:14
Pitaj dagestance i kazakstance kako nazivaju svoje zemlje a ne ruske okupatore.
Prijavi moderatru
-9 # Erdo Erdo Erdo Erdo 2019-04-05 13:19
Pitaj mamicu cije si kopile.
Prijavi moderatru
+3 # SMRDIJA ubija 2019-04-05 13:21
Aj oladi srbendo, znam da te geni tjeraju da branis turke al nemoj pretjerivati. Moze? :-)
Prijavi moderatru
-7 # Erdo Erdo Erdo Erdo 2019-04-05 22:27
Hehe pa nisu svi srpski kopilani ko ti.
Prijavi moderatru
-9 # Samir 2019-04-05 22:25
Erdogen je ovaj S400 kupio samo da bi na diskretan nacin obestetio Moskvu za ubijenog pilota i ambasadora. S400je precijenjen sistem u koleraciji sa zastitom koju zaista pruza. Ranjiv je na dronska jata i rojeve koji ovu tehnologiju unistava za manje od milon dolara iako ga Turci placaju 2 milijarde....plus odrzavanje i municija.
Jedinu svrhu mozda ima u gusto naseljenim jezgrima poput Istanbula i Ankare, jer rojevi dronova imaju malo gore rezultate kad je S400 u takvom urbanom ambijentu. Turska ni po koju cenu ne sme da bude instrumentalizovana i uvucena u rat sa Rusijom. Ako ce Anglo Americka koalicija da krene u okrsaj sa Rusijom nakon Brexita, onda se i Nato automatski dijeli na Zapadni i Centralnoevropski koji ce bit izuzet iz tog konvencionalnog dvoboja Londona i Moskve. Sve ukazuje da ce se u Ukrajini umjesati mnoge strane. Pocece sa trgovinskim ratom Kini i zamjenom americkog dolara, a zavrsice se u Moskvi raspadom RF i globalizacijom Gasoproma.
Prijavi moderatru
+3 # SMRDIJA ubija 2019-04-05 23:30
Valaha obestetise ti turci ama bas svakoga osim bosnjaka. U stvari obestetio nas je erdogan sa 20 bicikala. A turci su krivci sto su bosnjaci ostali bez drzave i vec vise od 100 godina hodaju posi po trnju.

Zato nek se turci snalaze kako znaju i umiju i kako him je na kraju krajeva cejf. Ako je erdogan odlucio da tursku preda na tacni rusima samo da bi ostao prvi u turaka nek to i ucini. To je turski problem a ne bosnjacki ili albanski. Nama je glavni prioritet da se nacionalno homogenizujemo i organizujemo na takav nacin da sebi obezbjedimo opstanak u narednih 100 godina. A guranje nosa u turska posla nam je ozbiljna prepreka na tom putu.
Prijavi moderatru
+3 # SMRDIJA ubija 2019-04-05 23:33
*bosi po trnju
Prijavi moderatru
-5 # Samir 2019-04-06 07:31
Turska ce na nas imati uticaj sve do kijametskog dana, takva nam je sudbina. Mnogo je naseg naroda stvaralo Tursku da bi zbivanja u Turskoj bila nevazna za sve nas. A para i to mnogo im treba trazit da vrate kroz ustavnu obavezu prema Sandzaku i trazit poseban spomjenik za boshnjacke i albanske gazije sa Qankala oficijalno.
Prijavi moderatru
+5 # SMRDIJA ubija 2019-04-06 12:15
Pametnije bi nam bilo da smo stvarali vlastite drzave umjesto sto smo uzaludno ginuli za tursku. I da sutra opet bude nekog belaja turska bi nam pomogla jednako onoliko koliko nam je pomogla i za balkanskih ratova, i za drugog svjetskog rata, i 90ih = nimalo. I prekosutra ce se opet naci mahniti turkofili koji ce izmisljati izgovore zasto nam turska ni obaj put nije pomogla.

Turska nas je uvijek koristila kao prostirku, kao branik, kao topovsko mese za odbranu tamo nekih njihovih interesa. Zato smo tako zestoko i stradali.
Prijavi moderatru
-6 # Sekii 2019-04-06 09:35
Dobro si rekao smrdijo :lol: sta guras nos u tursku zadnjicu pa ti dzavo kriv.Svi smo mi Turci jes da ti je krivo mora :lol: si Vlahh koji se predstavlja Bosnjak :lol: jer na taj nacin kao ti sto prezentiras moze samo Vlahh da mrzi Turke i naseg Sultana Erdogana.A i ako si Vlahh imas sigurno Turske krvi :lol: mnogo si uporan a tvoja baba sperme sigurno to orginalno Turske :lol: :lol: Kao ti branis Bosnjake i Albance i odredzujes cije sta problem dobar si ti savetnik :lol: za zaobilazenje :D idi covece leci se od mrznje ili sihira nemoj mi laprdat i razglabati tu neke tvoje zavrzlame mrznje magare Vlasko.Kao da mi neznamo sta je nas glavni prioritet nego ces ti da nam pokazes :-x
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari