AK Partija je u vodstvu u utrci za 16 od ukupno 30 pozicija za gradonačelnika, a na drugom mjestu nalazi se najveća opoziciona Republikanska narodna partija (CHP) sa prednošću u utrci za 10 gradonačelnič

Tayyip Erdogan 4 810x438 

Vladajuća turska Stranka pravde i razvoja (AK Parti) prema dosad prebrojanih oko 60 posto glasova, na današnjim lokalnim izborima u prednosti je u utrci za 16 pozicija gradonačelnika, javlja Anadolu Agency (AA). 

AK Partija je u vodstvu u utrci za 16 od ukupno 30 pozicija za gradonačelnika, a na drugom mjestu nalazi se najveća opoziciona Republikanska narodna partija (CHP) sa prednošću u utrci za 10 gradonačelničkih poziicja. 

AK Partija trenutno prednjači po glasovima za gradonačelničke pozicije u gradovima Balikesir, Bursa, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Istanbul, Kahramanmaras, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Sanlıurfa i Trabzon. 

Republikanska narodna partija (CHP) u prednosti je u borbi za 10 pozicija gradonačelnika, i to u gradovima Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskisehir, Hatay, Izmir, Mersin, Mugla i Tekirdag. 

Narodna demokratska partija (HDP) ima vodstvo u gradovima Diyarbakır, Mardin, Van, dok Stranka nacionalnog pokreta (MHP) ima prednost za poziciju gradonačelnika u gradi Manisa.