Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu izjavio je kako se vidi da su neke muslimanske zemlje počele posrtati i drhtati od straha od Sjedinjenih Američkih Država i Izraela

xdcfghjksdfghj

Najčitanije danas 


Hatay
Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu izjavio je kako se vidi da su neke muslimanske zemlje počele posrtati i drhtati od straha od Sjedinjenih Američkih Država i Izraela, javlja Anadolu Agency (AA).

"Neke od tih zemalja čak i Palestincima govore da ne dižu glas. Govorim tu o muslimanskim zemljama, a ne o Americi. Zar takvi da se pobrinu za Jerusalem? U proteklih dvije godine protiv SAD-a i Izraela su s nadmoćnom većinom usvajane odluke na islamskim samitima i Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, a tom prilikom smo mogli vidjeti sav kukavičluk i bojažljivost nekih muslimanskih zemalja", kazao je Cavusoglu.

U Turskoj će 31. marta biti održani lokalni izbori, a u okviru predizbornih aktivnosti ministar Cavusoglu se sastao s predstavnicima vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Hatayu.

Ističući kako Turska prolazi kroz teške izazove i kako mnogi centri moći žele srušiti tursku vlast, Cavusoglu je kazao da je Turskoj trenutno potrebno jedinstvo.

"Turskoj su postavljene brojne prepreke na putu uspona, a sve te prepreke smo prevazišli i odlučno idemo naprijed", poručio je Cavusoglu.

On je najavio nastavak odlučne borbe protiv terorizma unutar Turske, ali i u susjednoj Siriji i Iraku.

Dodao je da će Republika Turska i dalje braniti pravo Palestinaca i Jerusalema i kao nezavisna država donositi svoje odluke i nositi časnu tursku zastavu u sve dijelove svijeta.

Izvor.Anadolija