Dosadašnji tok istrage je pokazao da Alsin Levent, 35-godišnji državljanin Turske, nema prebivalište u Njemačkoj

DFGJGHJGH 

Alsin Levent, Turčin koji je lišio života Šabana Šaulića svojom nenormalnom vožnjom, bio je lažno prijavljen na jednoj adresi u Bilefeldu, aautomobil kojim je udario pjevača moguće da je čak bio i ukraden te kobne večeri.

- Dosadašnji tok istrage je pokazao da Alsin Levent, 35-godišnji državljanin Turske, nema prebivalište u Njemačkoj. Policija je bila na adresi na kojoj je bio navodno prijavljen, ali ispostavilo se da je riječ o lažnoj adresi. On tamo nije boravio, tako da je odmah započeta istraga da bi se utvrdilo gdje je on uopće živio - objašnjava detalje jedna novinarka lokalnog lista.

Policija je započela istragu o vozilu kojim je usmrćen Šaban.

- Definitivno je jasno da automobil nije bio njegov. Policija je odmah pokrenula istragu o porijeklu automobila i kako je došlo do toga da ovaj Turčin dođe do te Mazde. Postoji mogućnost da je vozilo ukradeno, a definitivna potvrda te sumnje dobit će se kada budu privedeni svi koji su vezani za ovo vozilo. Turčin nije imao nikakvu vozačku dozvolu. Ne samo njemačku nego ni tursku - otkrila je sagovornica iz Njemačke.

Prema izvještajima njemačke štampe, Turčin je na autoputu vozio 180 na sat kada se zakucao u automobil u kojem je bio Šaban.

Podsjetimo, ranije je objavljeno da se Levent tereti za teško ubistvo u saobraćaju. Njemački mediji su prenijeli da se tamošnje tužilaštvo obratilo stručnjaku da bi se razjasnili detalji nesreće u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić. 

Zanimljivo je i da Mazda kojom je 35-godišnjak upravljao nije u njegovom vlasništvu niti on ima prijavljeno mjesto boravka u Njemačkoj, prenio je "Vestfalen blat". 

Upravo bi angažirani stručnjaci trebali utvrditi na koji način je došao u posjed automobila kojim se zakucao u zadnji dio Seata u kom su bili Šaulić, Kerić i Boban Stojadinović, koji je prošao s nekoliko prijeloma rebara, prenosi Kurir.