Horor u Austriji: Nožem ubola u nogu državljanina BiH i pustila da iskrvari do smrti

Austrijska policija izvijestila je o tragičnom događaju u Judenburgu, gradu u Gornjoj Štajerskoj, u kojem je život izgubio 37-godišnji državljanin BiH. Policija još istražuje okolnosti događaja, no ono što se zna je da je osumnjičena za ubistvo njegova 32-godišnja djevojka, inače državljanka Austrije.

austrija napad nozem stajerska 

Ona je policiji priznala da je, nakon kraće prepirke u njihovom zajedničkom stanu, napala Bosanca nožem i dva puta ga ubola u nogu. Nakon napada nožem, za koji se pretpostavlja da se desio u noći s utorka na srijedu, žena je napustila stan i ostavila muškarca koji je krvario na podu.

Tek u srijedu oko 16.30 sati žena je alarmirala spasilačke službe, no hitna pomoć je stigla prekasno za 37-godišnjeg Bosanca. U stanu na drugom spratu zgrade u Judenburgu policija i hitna pomoć zatekli su beživotno tijelo muškarca.

U Državnom uredu za kriminalističku policiju Štajerske pretpostavljaju da ubodi nožem nisu bili fatalni, a javno tužilaštvo u Leobenu naložilo je obdukciju i toksikološki pregled tijela. Žena osumnjičena za ubistvo odvedena je u zatvor u Leobenu, objavila je u četvrtak uprava državne policije. 

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click