Poznati turski hafiz Ismail Cosar poginuo u saboraćajnoj nesreći

Hafiz Ismail Cosar bio je poznat i omiljen među muslimanima Bosne i Hercegovine, gdje je u više navrata, naročito tokom mjeseca ramazana, gostovao kao učač na večerima Kur'ana

thumbs b c 177298bfbea8e42ba9ecb642dae00316 

Poznati turski učač Kur'ana i hafiz Ismail Cosar poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći u mjestu Polatli, nadomak Ankare, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama koje je dobio novinar AA, automobil kojim je upravljao 70-godišnji Cosar udario je u kamion na lokaciji Polatli Duatepe, na putnoj komunikaciji Eskisehir-Ankara.

S Cosarom u automobilu je bila je njegova supruga Sevim Cosar, koja je također izgubila život.

Cosar je rođen 1950. godine u mjestu Osmangazi, nadomak turskog grada Bursa, a još kao dječak počeo je s učenjem hifza (učenjem Kur'ana napamet). Bio je prvi mujezin džamije Kocatepe u Ankari, a tu dužnost je preuzeo dok je džamija bila još u izgradnji. U Kocatepe džamiji je služio duže od 40 godina.

Hafiz Ismail Cosar bio je poznat i omiljen među muslimanima Bosne i Hercegovine, gdje je u više navrata, naročito tokom mjeseca ramazana, gostovao kao učač na večerima Kur'ana. stoga je i vijest o njegovoj smrti s velikom tugom primljena i kod muslimana na ovim prostorima. 

Komentari  
+8 # Sandzaklija 2020-03-05 00:53
Da mu se Allah smiluje i uvede ga u dzennetske ljepote. Amin
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click