Bosanac među žrtvama masakra u Njemačkoj

Među žrtvama terorističkog napada na jedan nargila bar u njemačkom mjestu Hanauu je i jedan bosanski državljanin, objavio je turski dnevnik “Hurijet”.

gfh5675678 

Kako je prethodno saopšteno, napadač Tobijas R. je ubio deset osoba među kojima i svoju majku, a zatim izvršio samoubistvo.

Prema izjavama svjedoka, napadač Tobijas R. (43) je najprije pucao na tri turska gosta jednog nargila bara, a potom i na konobara.

Zatim se uputio ka nargila baru “Arena” gdje je ubio jednog 20-ogodišnjeg Turčina, jednog 20-ogodišnjeg Bosanca i konobaricu iz Poljske.

Tobijas R. je najvjerovatnije ekstremista desničarskih uvjerenja.

On je ubio devet osoba u dva nargila bara tokom noćašnje pucnjave, a potom se vratio kući i, kako vjeruje policija, tamo ubio majku pa izvršio samoubistvo.
Peter Beut, ministar unutrašnjih poslova pokrajine Hese, rekao je da je vlasnik automobila koji je iskorišćen za bjekstvo sa mjesta pucnjave Nijemac star 43 godine iz ovog grada.

Beut je izjavio da je automobil pronađen na vlasnikovoj adresi i da su specijalne snage poslije ulaska pronašle dvije mrtve osobe – osumnjičenog i njegovu majku staru 72 godine. 

Komentari  
-19 # Krmadin vukodlak 2020-02-20 14:53
Dobrodosli migranti, rece Angela.Ne morate nista da radite rece, Angela.Eto vam ga kulturno obogacivanje.Napravili Kandahar od Hanaua i Ofenbaha.Bilo je samo pitanje vremena kad ce nekome da pukne film.
Prijavi moderatru
+10 # Samir 2020-02-20 17:05
Kandahar ima bar mladih...djece i buducnost...ovi Evropski fosili izumiru svom egoizmu i mrznji a i Srbija ce bez Kandahara ostati fosilna prica za manje od 150god.
Prijavi moderatru
-11 # Krmadin vukodlak 2020-02-20 17:25
Srbija ima drugih problema za razliku od Nemacke.Ti problemi moraju pod hitno da se resavaju jer vremena je sve manje.
Sto se Nemacke tice, ko zna koliko su migranata primili u zadnjih nekoliko godina.Sigurno izmedju 2 i 3 miliona.I to nisu bilo kakvi migranti vec sljam i talog drustva.Kriminalci i prestupnici.Od jedne Svedske su divlji Zapad napravili.Sad zamisli kakvi su to ljuidi kad su se mirnim i liberalnim Svedjanima smucili.
Prijavi moderatru
+1 # Samir 2020-02-21 03:52
Covece ti zivis u Iluzijama, zapad i skandinavija zavise od radne snage iz tog tzv Kandahara...od njihovog egoizma bi davno pocrkali da nema tog Kandahara. Koji liberali...najsofticiraniji fasisti i najveci prodavci smrti i oruzija po glavi stanovnika? Ti poima nemas ni o Srbiji a kamo Li o ostatku svijeta. Pa ta Scandinavija i zapad ne uzima te ljude iz humanosti vec da bi ih generacijama explatisala kao jeftinu radnu snagu i zbog mnogo kvalitetnijih gena od njihovih.
Nekad su fasisti za par godina ubijali milione ljudi po logorima, sad imaju korisniju varijantu da im crnce po 40 god uz lazni sinteticki osmijeh i da ih asimiliraju i bogate svoj genetski bazen koji bez mijesanja odumire. Ti si tzv obican glupson ogranicen i omenen u intelektualno. Razvoju. Sto se Islama tice on je kako god da okrenes buducnost covijecanstva...100-300 god nebitno...bolje se na vrijeme prilagodite.
Prijavi moderatru
+3 # Melid sandzaklija 2020-02-20 15:41
Najaca konkurencija duvanskim kartelima su nargila barovi i pusenje nargile
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click