Tinejdžer (17) je u Londonu u nedjelju bacio šestogodišnjeg dječaka s promatračke platforme galerije Tate Modern, prenosi 24sata.hr.

Zgrada tate modern sky 

Mladić je dječaka zgrabio majci pred očima i bacio ga s vrha zgrade.

Žrtvu su pronašli na krovu petog sprata umjetničke galerije. Dječaka su odmah odvezli u bolnicu te se nalazi u kritičnom stanju. Iz bolnice danas javljaju kako mu je stanje bolje, ali da i dalje ima povrede opasne po život.

Dužnosnici kažu da ne postoje dokazi da su se dječak i tinejdžer poznavali. Nije još jasno šta je motiv ovog zločina, a svjedoci tvrde kako se tinejdžer ponašao sumnjivo i prije napada.

„Pratio nas je okolo. Rekla sam djeci da se drže podalje od tog muškarca. Činilo mi se da ima oko 20 godina. Stalno nas je pratio. Baš se čudno ponašao. Imao je ruke iza leđa cijelo to vrijeme. Držao se zida i promatrao ljude. Nakon što sam ga izgubila iz vida, čula sam ženu kako viče: 'Moj sin, moj sin!'“, rekla je svjedokinja za Daily Mail.

„Majka je imala talijanski naglasak. Nisam je uočila do trenutka dok nije počela panično vikati“, dodala je svjedokinja.

„Muškarac je prilikom hapšenja bio prilično miran“, rekao je policajac.

Navodno je jedan od svjedoka udario šakom u glavu tinejdžera nakon što ga je vidio da baca dječaka.

„Istražujemo motiv napada. Znamo da ljudi traže odgovore, posebno porodica. Trenutno ovo tretiramo kao izolirani incident bez motiva. Nema nikakve poveznice između žrtve i napadača. Molimo svjedoke da nam se jave“, javlja policija.

Promatračka platforma na 10 spratu zanimljiva je posjetiteljima popularnog muzeja, smještenog u prostorima bivše elektrane s pogledom na rijeku Temzu, te ga tokom vikenda posjećuju stotine turista.

Izvor:Radio Sarajevo