Danski desničar ponovo zapalio Kur’an

Rasmus Paludan, čelnik danske ekstremno desničarske stranke Čvrsti smjer, zapalio je u nedjelju primjerke muslimanske svete knjige Kur’ana u kvartu Noerrebro, gdje živi muslimanska populacija u Kopenhagenu.

ajb 00194 

Prema navodima lista Ekstra Bladet, Paludan je bacao primjerke Kur’ana u zrak, u toku protesta pripadnika njegove stranke, koji se protive tome što muslimani obavljaju molitvu petkom (džumu) ispred zgrade danskog parlamenta.

Taj čin isprovocirao je grupu mladića koji su pripadnike Čvrstog smjera gađali kamenjem i zapalili kontejnere. Policija je koristila suzavac kako bi prekinula nerede.

Pripadnici policije udaljili su Paludana i zatražili od građana da napuste trg na kojem su se odvijali protesti. 

Komentari
+21 # Olivera 2019-04-15 22:19
Bolje da je pročitao Kuran, nego što ga je zapalio. A da ga je pročitao, možda bi se vremenom pridružio danskim muslimanima u klanjanju ispred danskog parlamenta. Čudni su putevi Božji.
Prijavi moderatru
+12 # Sultan Sulejman 2019-04-16 01:46
Aferim Olivera, mijenjam misljenje o tebi sa zeljom da postanes pripadnica perfektne i jedine ispravne vjere Islama....amin
Prijavi moderatru
-17 # Kjafir 2019-04-16 01:53
Mozda ga je procitao pa mu se nije svideo, ko zna? Ipak je Kuran pun mržnje prema drugim narodima i mozda ga je to iznerviralo.
Prijavi moderatru
+2 # RE 2019-04-16 11:11
Prvi blagajnik jedine blagajne (bejt-ul-mal) u Halifatu pravednog halife Omera(r.a.) bio je - kjafir.
"Ne smes zaspati ako ti je komsija gladan" - koje god da je vere.
"One koji su vjerovali, pa i one koji su bili jevreji, kršćani i sabijci - one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili - doista čeka nagrada od Gospodara njihova; (2- 62)
...
i jos 100 dokaza da te demantuju ako te zanima?
Prijavi moderatru
-4 # Kjafir 2019-04-16 11:53
Kuran 9, 5:Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je..
Kuran, 9, 29:Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Poslanik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno
.... Hoćeš još?
Prijavi moderatru
+2 # Mumin 2019-04-16 15:29
Nego šta bi trebalo, da ne reaguješ dok neko ratuje protiv tebe? Ako izvučeš ajete iz konteksta i ne pogledaš njihov tefsir (objašnjenje, npr knjiga Tefsir Ibn Kesir), vrlo je vjerovatno da ćeš nešto pogriješno razumijeti. Tefsir često puta kaže da su neki ajeti derogirani drugima, koji se odnose na istu stvar, jer nije sve rječeno u jednom ajetu, da se odnose na određene situacije kada su objavljeni itd. Eto na primjer ti sveti mjeseci koji se pominju, neko ko je čitao tefsir zna za drugo tumačenje svetih mjeseci, a ne samo ona 4 koja će vjećini muslimana pasti na pamet. Kad već spominješ borbu i ubijanje, kako ne navede 190-194. ajet sure Krava, koji su primjer pravednosti? Riječi Allaha Veličanstvenog su vrhunac istine i pravde, ali ih poneko pogriješno protumači i stavi u neodgovarajući kontekst.
Prijavi moderatru
-2 # Kjafir 2019-04-16 16:35
Hahahah, evo ceo dan sam cekao da se javi neko i da kaze da je pozivanje na ubistvo drugih naroda izvučeno iz konteksta. Uvek neku budalastinu iz kurana opravdavate da je izvucena iz konteksta. Stvarno, vi vernici treba ozbiljno da se lecite.
Prijavi moderatru
+1 # Hajrudin 2019-04-18 09:43
Kao prvo tvoj naziv koji si sam sebi stavio govori sve o tebi,a drugo budala je svako ko se stobom raspravlja.
Prijavi moderatru
+2 # Sallahudin 2019-04-15 22:32
Kad postanemo vecina proteracemo sve Dance iz Danske!
Prijavi moderatru
-9 # Kjafir 2019-04-16 01:49
Hoces kur*c moj, kad na vrbi rodi paradajz. Ima da vas šutnu u vasu smrdljivu s. Arabiju pa tamo teraj kamile kako hoces. Ti bi da proteras nekog, ljude koji hiljadama godina tu zive.
Prijavi moderatru
+1 # Mumin 2019-04-16 15:56
Oni koji govore bez znanja više će napraviti štete nego koristi. Islam je objavljen i Dancima. Trebalo bi da islam bude uputa svim narodima, to nije vjera samo za Arape, Turke i one koji su rođeni u islamskom okruženju.
Prijavi moderatru
+2 # Bosna imperativ 2019-04-17 21:09
@Kjafir i slicnim glupanima: Sta ti kaze "zakon o odbrani" u Srbiji da svaki vojno sposobni mora da radi u slucaju vojnog napada? Je li da brani zemlju svim silama ili da pusti stranu vojsku da siluje, pali, kolje i okupira drzavu? Iz tog konteksta je izvuceno da treba ubijati nevjernike. A dalje slijedi u istom ajetu da u slucaju da ako ovi poloze oruzje i prestanu sa neprijateljstvima, da se s njima mora humano i ljudski postupati i da se ne smiju ni na koji nacin zlostavljati. To srbi nisu naucili ni dan danas, preko 1 500 godina kasnije.
Prijavi moderatru

Ovaj članak nije moguće komentarisati

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click