Njemačka / Muslimanka sa hidžabom napadnuta u berlinskom metrou

Muslimanka s hidžabom napadnuta je jučer najprije verbalno, a potom i fizički, na jednoj od stanica metroa u njemačkom glavnom gradu Berlinu, saopćila je policija, javlja Anadolu Agency (AA).

2kR6 0829vt l 

Jučerašnji incident je najnoviji u nizu ksenofobičnih napada u glavnom gradu Njemačke u posljednje vrijeme, čija su meta bili ljudi atipičnog izgleda, uključujući muslimanke s maramama i jevreje s kapicama jarmulkama.

Tridesettrogodišnja muslimanka je u izjavi policiji kazala da ju je napadač najprije napao verbalno, a potom i fizički na metro stanici Greifswalder.

Osumnjičeni desničarski ekstremist je potom, kako je kazala policiji, udaljavajući se s mjesta napada salutirao nacističkim pozdravom s ispruženom rukom.

Policija je saopćila da je žrtva zbog napada primila i medicinsku pomoć.

Prema podacima krovne njemačke organizacije za zaštitu žrtava desničarskih grupa, u Njemačkoj svakodnevno u prosjeku tri osobe budu žrtve desničarskih, rasističkih ili ksenofobičnih oblika nasilja. 

Komentari
+3 # biciklo 2019-04-15 20:09
Njemacki nacizam
Prijavi moderatru
+4 # Sallahudin 2019-04-15 22:35
Kad postanemo vecina sve cemo ih najuriti iz njihove zemlje!
Prijavi moderatru
+1 # TITOmusliman 2019-04-16 23:22
Ne seri konjino jedna, postali mi većina ili ne , svejedno trebamo se ponasat miroljibivo a ne na takav nacin kako ti opisujes.. Prvo ti nisi musliman već neko ko se samo takvo potpisuje da bi ozazvao mrznju...neki jevrej ili srbenda fašistička ( cas svaka pravim srbima domaćinima)
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari