Mali Mukad Ibrahim imenovan je kao jedna od najmlađih žrtava u Krajstčerču. Kako prenosi "Dejli mejl", on se najpre vodio kao nestalo lice, ali je ipak potvrđeno ono najgore.

cfghjghjgh 

Dečak je prisustvovao molitvi u džamiji sa ocem i starijim bratom Abdijem Ibrahimom, kada je terorista Brenton Tarant uleteo u džamiju Al Nur i počeo da puca.

Veruje se da su njegov otac i brat preživeli jer su se pravili da su mrtvi.

Njegova porodica ga je uzalud tražila nakon napada, ali su sada na "Fejsbuku" objavili da je njihovo dete među žrtvama masakra.

"Svi mi pripadamo Bogu i njemu ćemo se vratiti. Nedostajaćeš nam, dragi brate", napisao je Abdi.

U subotu ujutro jedan porodični prijatelj je potvrdio da je mali Mukad preminuo u očevim rukama. 

- Mukad Ibrahim je nažalost preminuo u očevim rukama prošle noći. Počivaj u miru mali prijatelju, svima ćeš nedostajati - napisao je on.

Još nisu poznata imena svih žrtava. Prva identifikovana žrtva je 71-godišnji Hadži Daud Nabi, poreklom iz Avganistana. Njegov sin Omar je agenciji AFP rekao je otac Novi Zeland nazivao „parčetom raja", naveo je BBC.

Daud Nabi je na Novi Zeland došao 80-ih godina prošlog veka, a pretpostavlja se da je stradao kada se bacio ispred vernika u džamiji pokušavajući da ih zaštiti. Za njega je rečeno da je jedan od prvih muslimana na Novom Zelandu. On je otac petoro dece.

Nastradao i heroj koji je pokušao da zaustavi napadača

Naem Rašid iz Pakistana je pokušao da otme oružje napadaču, ali je tom prilikom teško ranjen. Posle napada je odveden u bolnicu, ali je umro kasno u petak uveče.

U međuvremenu je saopšteno da je i njegov sin Talja takođe među mrtvima.

Novozelandski Crveni krst je objavio spisak nestalih osoba, a do sada na njemu najviše ima onih poreklom iz Jordana, Indije, Pakistana, Bangladeša, Avganistana, Saudijske Arabije i Somalije. (Blic)