Australci izbacuju mrkve iz aviona kako bi nahranili životinje iscrpljene požarima (Foto)

Veliki broj aviona trenutno se koristi u operaciji "Rock Wallaby" kako bi se nahranile gladne životinje koje su preživjele velike australijske požare koji traju već tri mjeseca.

dfg5r3453 

Vlada Novog Južnog Walesa pokrenula je operaciju "Rock Wallaby" koja je započela prije sedmicu dana. Do sada su iz aviona izbacili 2.200 kilograma svježih mrkvi. Ministar zaštite okoliša Matt Kean kazao je kako su se mnoge životinje uspjele spasiti i pobjeći od požara i opasnosti, ali kako se sada nalaze van svojih domova i u nepoznatim predjelima gdje nemaju pristup hrani.

fg534534

"Osim što izbacujemo hranu, postavljamo i kamere i provjeravamo područja na koja hrana pada kako bismo vidjeli koliko je životinje jedu i koliko ih je uopšte preživjelo", objasnio je Kean. Organizatori akcije su između ostalog objasnili i kako je među životinjama koje hrane veliki broj ugroženih vrsta koje je važno zaštiti.

Ova inicijativa započela je samo nekoliko dana nakon što je objavljena informacija da je u velikim požarima život izgubilo više od milijardu životinja. Neke od njih su izgorjele u požaru, dok su druge preminule od posljedica opekotina i udisanja dima.

Komentari  
-4 # Boss 2020-01-12 20:15
E cus a pre 2 dana hteli da pobiju kamile jer piju vodu
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari