Nude dvije nagrade od 7.500 dolara za informaciju ko je zapalio džamiju

Bostonski odsjek Federalnog biroa za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive saopćio danas da nudi nagradu za pomoć u rješavanju slučaja podmetanja požara.

dzamija new haven 696x469

Vlasti u američkoj saveznoj državi Connecticut ponudile su nagradu od 5.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja i procesuiranja osobe koja je zapalila džamiju u gradu New Havenu, prenosi Tanjug.

Vatra je 12. maja oštetila dva sprata Dijanet džamije u New Havenu, a gradonačelnik je prošle sedmice izjavio da su vlasti pronašle dokaze da je zapaljivi uređaj ili materijal korišten za izazivanje ovog požara.

“Napad na vjersku instituciju – bilo koju religiju – podstaknut mržnjom je odvratan i užasan”, rekao je Lamont na Twitteru.

Pored nagrade Federalnog birao (ATF) i država Connecticut preko Programa za prevenciju podmetanja požara nudi do 2.500 dolara za informacije koje vode do hapšenja i osude počinilaca, navodi agencija.

Izvor: Tanjug

Komentari
+6 # POSMATRAČ 2019-05-21 10:03
Tako se to radi u normalnim društvima a ne kao u RS poruše sve džamije i onda se prave budale kao da se ništa nije desilo.
Prijavi moderatru

Ovaj članak nije moguće komentarisati

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click