Džasinda Ardern, premijerka Novog Zelanda, čija je saosećajna, ali i odlučna reakcija na terorističke napade na džamije u Krajstčerču prošlog meseca naišla na pohvale širom sveta, ponovo je privukla simpatije nakon što je platila namirnice u supermarketu umesto žene koja je zaboravila novčanik kod kuće.

GFHFGHGF 

Helen Barnet, prijateljica žene, koja je bila u nabavci sa dvoje dece, napisala je na Tviteru:

- Kao da je i bez toga ne volimo dovoljno, Džasinda Ardern platila je namirnice u supermarketu umesto moje drugarice, koja je zaboravila novčanik i povela dvoje dece sa sobom, koja su vrištala - napisala je ona.

Žena je već bila na kasi kada je primetila da je zaboravila novčanik. Na sreću, premijerka je stajala u redu iza nje i platila račun.

Džasinda Ardern jutros je na televiziji potvrdila priču. Na pitanje, zašto je to uradila, odgovorila je: "Zato što je majka".

- Baš kada pomislite da Džasinda Ardern ne može biti dobrodušnija, skromnija i autentičnija... ona vam plati namirnice u supermarketu, zato što vodite dvoje dece sa sobom i spremate se da sve ostavite zato što ste zaboravili novčanik - ispričala je neimenovana žena za "Nju Ziland herald".

Nakon što je Brenton Tarant izvršio teroristički napad na dve džamije u Krajstčerču, usmrtivšio 50 osoba, premijerka Novog Zelanda je izjavila da će se "naši zakon o oružju promeniti", te da će biti zabranjeni poluautomatsko oružje, kao i jurišne puške.

- Ove promene će zahtevati nov zakon. Očekujem da ćemo imati zakon do kraja sledećeg dvonedeljnog zasedanja parlamenta, koje se završava krajem aprila - izjavila je tada.