Reisul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović rekao je da je danas poseban momenat u kojem svedočimo činjenici da živimo u društvu u kojem se poštuju prava.

55554565 418497055591303 5624482797663027200 n 

U Vojnomedicinskoj akademiji danas je otvorem bogoslužbeni prostor za pripadnike islamske veroispovesti.

U centru interesovanja i pažnje svih nas, bez obzira na to kojom se profesijom bavimo, da li brinemo o bezbednosti ili zdravlju, jeste čovek i svi smo zajedno na jednom velikom zadatku, rekao je reisul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.

vma3jpg

Državni sekretar Ministarstva odbrabne Aleksandar Živković naglasio je da je otvaranje molitvenog prostora za islamske vernike u VMA značajan događaj za sve pripadnike sistema odbrane islamske veroispovesti, ali i za sve članove islamske verske zajednice, koji u VMA dolaze svakodnevno.

Povodom otvaranja trećeg bogoslužbenog prostora za pripadnike islamske veroispovesti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Sbije, uručena su priznanja ministru odbrane Aleksandru Vulinu, državnom sekretaru Aleksandru Živkoviću, načelniku Uprave za vojno zdravstvo brigadnom generalu dr sci. med. Uglješi Jovičiću i načelniku VMA pukovniku prof. dr Miroslavu Vukosavljeviću, saopstila je VMA. (Tanjug)