Mešihat osudio čin zastrašivanja muslimana u Subotici

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji je sa ogorčenjem primio vijest da je Subotica jutros osvanula oblijepljena naljepnicama na kojima se nalazi ilustracija precrtane džamije, što je jasna poruka muslimanima koji žive u ovom multikonfesionalnom mjestu da je njihov jedini vjerski objekat – Muhadžer džamija nepoželjan u ovom gradu, a sa njom i pripadnici islama koji tradicionalno imaju dobre odnose sa ostalim sugrađanima iz 25 različitih nacionalnih zajednica.

IMG fd0b02c20060aee252ad08a96209d864 V

Tim povodom, Mešihat oštro osuđuje ovaj vandalski antimuslimanski i anticivilizacijski čin, koji osim svoje profašističke i islamofobične poruke u cilju zastrašivanja, pokazuje i solidarisanje sa terorističkim napadom koji je nedavno izveden na Novom Zelandu kada je u džamiji ubijeno 50 muslimana, a 30 njih ranjeno.

Osim toga, Mešihat izražava zabrinutost i čuđenje da je Policijska uprava u Subotici nedavno povukla obezbjeđenje ispred džamije koje je uvela nakon pokušaja paljenja ovog vjerskog objekta oktobra 2014. godine, što je dodatno unijelo zabrinutost i uznemirenost među muslimane ovoga grada.

Tim povodom, Mešihat od nadležnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova očekuje da se vinovnici ovog čina što prije privedu pravdi, a pripadnicima islama u Subotici i drugim mjestima gdje postoji potencijalna opasnost pruži puna lična i imovinska sigurnost.

Mešihat Islamske zajednice

Komentari
+7 # Tu i tamo 2019-03-24 16:42
Hajde Vučiću, Stefanoviću, Ljajiću oglasite se saopštenjem povodom ovog incidenta!!!
Prijavi moderatru
+2 # Anonymous 2019-03-24 19:44
Ljajicu [censored] ti celo pokoljenje sto imas
Uvukao si se vucicu
Pa te ne interesuje ovaj slucaj
Prijavi moderatru
0 # Musliman 2019-03-24 21:14
Pa Madjarska ne zeli ni jednog muslimana migranta.Zasto bi srbijanski Madjari bili drugaciji
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click