Ljajić poručio: Nisam siguran kako će se ovo rešiti, ukidanjem mera ili padom vlade u Prištini

Za dva meseca besmislenih mera i sankcija, iuzk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWkRJN01EQV8vMjQ2ZGQ4NGIzYWRjMTAyY2JjMTE0MzRhYTUwOWFjYTAuanBlZ5GTAs0C5ACBoTABrouzrokovana je velika ekonomska šteta srpskoj ekonomiji, ali i privrednicima na Kosovu i Metohiji i potrošačima - rekao je Rasim Ljajić

 

Srpska privreda je za dva meseca pretrpela štetu od 66 miliona evra zbog uvođenja dodatnih taksi Prištine od 100 odsto na robu iz Srbije, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i dodaje da nije siguran kako će se kriza završiti - da li "padom taksi ili padom prištinske vlade".

On je naglasio da je za dva meseca besmislenih mera, sankcija, prouzrokovana velika ekonomska šteta srpskoj ekonomiji, ali i privrednicima na Kosovu i Metohiji i potrošačima.

Ekonomske mere prouzrokovale su i političku krizu. Više se ne zna ko je vlast, ko je opozicija na KiM. Demokratski savez Kosova Ise Mustave zalaže se da za ukidanje taksi, sa druge strane opoziciono Samoopredljenje Aljbina Kurtija kaže da takse treba da ostanu, ali da Haradinaj treba da padne. Nisam siguran kako će kriza završiti - da li padom taksi ili vlade - rekao je Ljajić za TV Prvu.

Podseća da su zemlje iz okruženja povećale izvoz na KiM, te je tako Makedonija povećala izvoz na KiM 40 odsto, Hrvatska skoro 30 odsto, Bugarska 50 odsto, Slovanija 123 odsto, Grčka 114 odsto.

Dodaje da je pričinjena i politička šteta za pregovore, jer je stvorena loša atmosfera, a da bi se došlo do kompromisa mora se stvarati pozitivan ambijent za to.

Ako zatežete kanap, on će da pukne. Zato nisam veliki optimista i da se ukinu takse nisam siguran kako će ti pregovori ići kada ste ovako zatrovali atmosferu - zaključio je Ljajić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari
-3 # Olivera 2019-01-31 20:55
I pad Vlade teljeta Haradinaja i ukidanje taksi. To je epilog.
Prijavi moderatru
+3 # SMRDIJA ubija 2019-02-01 00:33
Pravo da ti kazem meni ovo sve vise lici na dogovorenu igru. Prvo postave taxu, pa je onda nakon nekog vremena skinu, pa djuric proglasi novu pobjedu koja otvara put ka skorom pravno obavezujucem sporazumu?
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari