Ružić: Nećemo dozvoliti zloupotrebu Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, povodom zahtjeva Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) vodećim funkcionerima Srbije i Crne Gore za uspostavljanje specijalnog statusa Sandžaka, izjavio je da je to zloupotreba jedne institucije i da će poslati inspekciju iz nadležnosti tog ministarstva.

ruzic 4 620x350

– Umjesto da se late posla koji je u okviru ingerencija nacionalnog savjeta, u ime koga i izlaze pred svoje sunarodnike, oni i dalje koriste to mjesto za privlačenje političke pažnje, očigledno i dalje sa ozbiljnim žalom za nekadašnjim foteljama u Vladi Srbije – rekao je Ružić za Politiku.

Predsjednik BNV Esad Džudžo, tvrdi za Politiku da o zahtjevu ne zna ništa zvanično i da je pismo rezultat zalaganja jedne grupe većnika u Izvršnom odboru, s liste “Samopredeljenje” Selejmana Ugljanina, ali smatra da je ovo tijelo nadležno da razmatra i “krupna” pitanja poput statusa Bošnjaka i Sandžaka.

– Ovo ne da samo izlazi iz okvira rada Nacionalnog savjeta bošnjačke nacionanale manjine, nego je zloupotreba jedne institucije čiji se rad finansira od novca svih građana Srbije – ističe Ružić.

– Ministarstvo će svakako reagovati slanjem inspekcije iz naše nadležnosti, a vjerujem da će i drugi organi, uključujući i tužilaštvo, demonstrirati pojačanu pažnju u vezi sa ovim slučajem – rekao je ministar Ružić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

X

Right Click

No right click