Ružić: Nećemo dozvoliti zloupotrebu Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, povodom zahtjeva Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) vodećim funkcionerima Srbije i Crne Gore za uspostavljanje specijalnog statusa Sandžaka, izjavio je da je to zloupotreba jedne institucije i da će poslati inspekciju iz nadležnosti tog ministarstva.

ruzic 4 620x350 

– Umjesto da se late posla koji je u okviru ingerencija nacionalnog savjeta, u ime koga i izlaze pred svoje sunarodnike, oni i dalje koriste to mjesto za privlačenje političke pažnje, očigledno i dalje sa ozbiljnim žalom za nekadašnjim foteljama u Vladi Srbije – rekao je Ružić za Politiku.

Predsjednik BNV Esad Džudžo, tvrdi za Politiku da o zahtjevu ne zna ništa zvanično i da je pismo rezultat zalaganja jedne grupe većnika u Izvršnom odboru, s liste “Samopredeljenje” Selejmana Ugljanina, ali smatra da je ovo tijelo nadležno da razmatra i “krupna” pitanja poput statusa Bošnjaka i Sandžaka.

– Ovo ne da samo izlazi iz okvira rada Nacionalnog savjeta bošnjačke nacionanale manjine, nego je zloupotreba jedne institucije čiji se rad finansira od novca svih građana Srbije – ističe Ružić.

– Ministarstvo će svakako reagovati slanjem inspekcije iz naše nadležnosti, a vjerujem da će i drugi organi, uključujući i tužilaštvo, demonstrirati pojačanu pažnju u vezi sa ovim slučajem – rekao je ministar Ružić. 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari
-4 # Sandzacki Srbin 2019-06-11 14:49
Kakva bre inspekcija? Zandarmerija sa dugim cevima i razbucaj te separatiste ko dete zvecku
Prijavi moderatru
-6 # Olivera 2019-06-11 19:14
Samo je potrebno zatvoriti granicu kad se Suljko bude sledeći put vraćao iz posete Aljbinu Kurtiju. I Suljko i bulumenta što ga prati.
Prijavi moderatru
+3 # ACO srbine! 2019-06-11 23:25
Cek malo oljic - o kakvoj ti granici pricas? Ko to smije da se usudi drzavljanima srbije zabraniti da putuju po svojoj domovini kako bi je vise upoznali i voljeli?

:-)
Prijavi moderatru
+1 # ACO srbine! 2019-06-11 23:22
Ko o cemu - srbi o dugim cijevima.

A sve su prilike da su vam cijevi kratke pa vas to mlogo muci...
Prijavi moderatru
+1 # dijaspora 2 2019-06-11 15:38
Proslo je vreme straha mladjani junosa i ako ista vidis,onda moras shvatiti da ce ipak nesto biti po pitanju te autonomije,jer o tome odlucuju veci centri od tvoje mesne zajednice u cijoj si vlasti.
A sto se tice finansiranja BNV i kako kazes da to se finansira od novca svih gradjana,onda nam objasni zasto od naseg novca se finasiraju i finasirali su se svi ratni zlocinci,pa onda oni kriminalci po Severnom Kosovu ,pa cetnicki pokreti,pa Duduk u BiH i sijaset jos stvari gde idu nase pare.?
Prijavi moderatru
+1 # Fz 2019-06-11 22:41
Muslimani Bakana ujedini te se i pokazite genocidnim neljudima kakvu snagu posedujete.
Prijavi moderatru

Ovaj članak nije moguće komentarisati

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click