Posjete: Još uvijek nije poznato kad Emanuel Macron stiže u Beograd

Emmanuel Macron, predsjednik Francuske, narednih sedmica stiže u posjetu Srbiji, a tačan datum dolaska trebao bi uskoro da bude poznat, izjavio je za Večernje novosti ambasador Francuske u Beogradu Frederic Mondoloni.

fdcxyds 

„Veoma naporno radim na dogovorima s Beogradom o novom datumu i nadam se da ću uskoro moći predložiti konkretan termin. Očekujem da do posjete dođe u narednim sedmicama“, rekao je Mondoloni.

On je istakao da posjeta, koja je prvobitno bila planirana za početak decembra, nije otkazana već odgođena, jer je to Macron zamolio zbog unutrašnjih prilika u Francuskoj.

Mondoloni kaže da Francuska podržava dijalog Beograda i Prištine, kao i da nema informacija da je bilo ko oročio završetak dijaloga za juni ove godine. 

„Što prije bude postignut sporazum, to bolje. Tražili smo od Prištine da povuče odluku o taksama na robu iz Srbije i nadamo se da će se to uskoro desiti“, rekao je francuski ambasador.

List navodi da se očekuje da centralne teme susreta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Macrona, osim ekonomije i francuskih investicija, budu i situacija u regionu i pronalaženje rješenja za pitanje Kosova.

Komentari
-2 # Olivera 2019-01-30 19:56
Kada budeš stigao na red Makrone, onda možeš i doći u Srbiju. Jer naš predsednik ima toliko susreta sa značajnim svetskim liderima, da mu je teško odrediti i okvirno vreme kada te može ugostiti. Ipak je susret sa našim Aleksandrom vredan svakog čekanja Emanuele. Zato čekaj i sigurno ćeš doći.
Prijavi moderatru
+1 # SMRDIJA ubija 2019-01-30 20:51
To je ono kad ne kontas razliku izmedju guslarskog deseterca i stvarnosti. Ludi srbi...

:lol: :lol:
Prijavi moderatru
-3 # Olivera 2019-01-30 21:45
Srbi mogu sebi da dozvole taj luksuz da nekad budu i ludi, jer imaju svoje Bošnjake koji će ih uvek utešiti.
Prijavi moderatru
+3 # SMRDIJA ubija 2019-01-30 23:05
Tako je, nikada da sazrite, da izrastete iz doba 5ogodisnjeg djeteta.
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari